AOC-Q2781PQ-Zwart

Review: AOC Q2781PQ Monitor

Na het testen van de Agon AG271QG van AOC kon gelijk verder gegaan worden met de AOC Q2781PQ. Joost heeft ook deze monitor aan een grondige test onderwerpen en laat jullie in de review kennis maken met de plus- en minpunten van deze monitor.

AOC-Q2781PQ-5-sterren
Pluspunten:

  • Mooi en strak design;
  • Mooi en helder beeld;
  • Randloos design;
  • Goede verhouding tussen prijs en kwaliteit.

Minpunten

  • Niet geschikt voor gamen door lage responsetijd;
  • Minder verstelbaar dan b.v. de AOC Agon AG271QG.

Inleiding: De AOC Q2781PQ monitor in het kort

AOC-Q2781PQ-ZwartMijn eerste reactie toen ik de monitor uit de doos haalde was: WAUW! Ik ben namelijk heel erg gecharmeerd van het design waar AOC bij deze monitor voor gekozen heeft. De metalen voet past heel mooi bij het frameloze design van de monitor zelf. Aan de onderkant links zitten de knoppen waarmee het menu bediend kan worden.

Aan de achterzijde van de monitor vind je 2 HDMI aansluitingen, een Displaypoort en een VGA (D-sub) aansluiting net als de headphone aansluiting. Het scherm heeft een diagonaal van 27 inch, een beeldverhouding van 16:9 bij een resolutie van 2560 x 1440 pixels en een reactietijd van 4 ms. AOC heeft voor de Q2781PQ gebruik gemaakt van een LCD display met een kijkhoek van 178 graden en een refresh rate van 60 Hz.

Benieuwd naar de volledige specificaties? Neem dan even een kijkje op de productpagina.

Gebruik en beeldkwaliteit

AOC-Q2781PQ-ZwartDe beeldkwaliteit van de AOC Q2781PQ is erg goed. De hoge resolutie, de goede refresh rate gecombineerd met een prime kleur weergave zorgen voor een rustig beeld waarmee je gedurende lange tijd prima kan werken. Zoals al vermeld in de minpunten is de response tijd van de monitor wat aan de lage kant voor “echte” gamers. De games die een lagere response tijd nodig hebben kan je prima spelen maar zodra je wat snellere spellen doet dan loop je tegen onder andere blurring aan.

Conclusie en verkrijgbaarheid

De AOC Q2781PQ is een erg goed uitgevoerde monitor die erg veel waar voor zijn geld bied verpakt in een erg mooi strak design. Ben je dus op zoek naar een monitor met een goede kleurweergave, scherp beeld en een mooi design dan is dit een zeer goede keus. De AOC Q2781PQ is verkrijgbaar vanaf ongeveer €400 bij verschillende webshops.

Is dit een toch iets te hoge prijs voor je? Neem dan een kijkje bij de selectie van onderstaande monitors.

Related Posts