Deze Mobvoi oordoppen bedien je met je hoofd 1

Deze Mobvoi oordoppen bedien je met je hoofd

Als er iets is dat wij allemaal behoorlijk irritant vinden aan het gebruik van draadloze oordopjes, dan zijn het wel de bedieningselementen. Aanraakgevoelige exemplaren zijn bijna altijd behoorlijk kieskeurig over hoe je ze in jouw oren steekt. Plus als je de correcte bedieningsknoppen wenst te gebruiken, dan drukt dit deze dopjes vaak nog verder in je oor. Er moet daar toch een andere manier voor te bedenken zijn?

Jazeker! Want Mobvoi, een bedrijf dat door Google ondersteund wordt, onthult nu via een crowdfunding campagne op Indiegogo de Earbuds Gesture. Dit is een compleet nieuw model in haar assortiment van oordopjes en zal voor 109 euro aangeboden worden.

Op gebaren gebaseerde bedieningselementen

Het ontwerp is op zichzelf niet echt revolutionair te noemen. Deze oordopjes in een gekloonde AirPod-stijl lijken namelijk in eerste instantie vrij veel op de reeds bestaande TicPods 2 Pro van Mobvoi. Maar ze zijn nu extra voorzien van op gebaren gebaseerde bedieningselementen.

Dit betekent dat een gebruiker door twee keer met zijn of haar hoofd te knikken via de ingebouwde TicMotion technologie een spraakoproep kan beantwoorden, terwijl er door het hoofd heen en weer te schudden een oproep afgewezen kan worden. Gelukkig werkt de muziekbediening wel gewoon via aanraakbediening.

Enkele technische feiten

Daarnaast zijn de Mobvoi Earbuds Gesture oordopjes voorzien van geluidsisolatie, een dubbele microfoon, aanraakbediening en de ondersteuning voor Siri, Google Assistant en Alexa. Ze zouden meer dan 6.000 verschillende geluidskarakteristieken kunnen detecteren om zo een meeslepende luisterervaring te kunnen creëren. Ze leveren tevens ze via de ingebouwde Bluetooth 5.0 techniek een verbindingsbereik tot 10 meter.

Elk oordopje biedt overigens een capaciteit van 90 mA voor 10 uur lang audio af te kunnen spelen en wordt, net als bij de voorgaande modellen, opgeladen door het in speciaal opbergdoosje te plaatsen dat zelf een batterijcapaciteit van 600 mA heeft, om zo de oordopjes ongeveer vijf keer volledig (snel) op te laden.

Mobvoi  beweert dat de siliconen uiteinden IPX5 zweet- en stofbestendig zijn, plus voor een sportieve en veilige ergonomische pasvorm zorgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts
Review: Libratone Zipp MKII 11
Lees meer

Review: Libratone Zipp MKII

‘Vol’ is het kernwoord voor vandaag, want dat is het allesomvattende begrip dat bij de Libratone Zipp steeds terug lijkt te komen. Deze draadloze speaker heeft een volle vorm, vol geluid, volop verbindingsmogelijkheden. Menno testte deze speaker uitgebreid. Lees zijn conclusie!