Teufel REAL BLUE TWS 2 is een prima keus voor ANC In Ear Koptelefoon 1

Teufel REAL BLUE TWS 2 is een prima keus voor ANC In Ear Koptelefoon


Als je op zoekt bent naar een paar nieuwe In Ear koptelefoons dan is het handig om dit review te lezen want ik denk dat de Teufel REAL BLUE TWS 2 een goede en goed geprijsde set is waar je veel plezier aan kan hebben. Niet alleen in het geval dat je van A naar B gaat maar bijvoorbeeld ook voor gebruik op kantoor / werk. Ook met een PC kan de koptelefoon natuurlijk gekoppeld worden.

Teufel REAL BLUE TWS 2 is een prima keus voor ANC In Ear Koptelefoon 3
REAL BLUE TWS2 in de oplaad case

Installatie

Als je de REAL BLUE TWS 2 wilt gaan gebruiken dan zijn er een paar dingen die je moet doen. Haal de koptelefoons uit de oplaadcase en verwijder de blauwe folie. Vervolgens kan je de koptelefoons ‘pairen’ met de mobiel of tablet. Dit is natuurlijk een bluetooth verbinding. Lukt het niet direct, zet dan Bluetooth even uit.

Teufel REAL BLUE TWS 2 is een prima keus voor ANC In Ear Koptelefoon 5
verwijder de blauwe beschermfolie

Download dan ook gelijk de Teufel Koptelefoon App voor Android of IOS. Als je hem al op je mobiel hebt staan, dan kan het zijn dat je hem opnieuw moet downloaden. Bij mijn mobiel stond de REAL BLUE TWS 2 er niet tussen. Verwijder dan de app en download opnieuw.

Teufel REAL BLUE TWS 2 is een prima keus voor ANC In Ear Koptelefoon 7

Ook de App moet de verbinding maken met de koptelefoon. Als je dat doet dan zie je een scherm zoals hieronder. Een aantal dingen kan je ook met de bediening van de koptelefoon doen maar bijvoorbeeld Equalizer instellingen gaan via de app.

Teufel REAL BLUE TWS 2 is een prima keus voor ANC In Ear Koptelefoon 9

ANC

Weet je waar Active Noise Cancellation (ANC) goed te testen is? Ik heb altijd een voorkeur voor het vliegtuig omdat je daar langere tijd inzit en er een hoop geluid is waar ANC goed mee om kan gaan. Gelukkig had ik een vlucht gepland en kon ik de koptelefoon ook daar testen.

Het geluid in het vliegtuig is het achtergrond geluid waar je eigenlijk zelf ook aan went omdat je het als het ware zelf in je hoofd uitfiltert.

Maar als je een paar ANC oortjes in hebt, ja dan ontstaat er opeens een oase van stilte.

Teufel REAL BLUE TWS 2 is een prima keus voor ANC In Ear Koptelefoon 11
Aan boord van een Airbus op weg naar Parijs

Bediening

De bediening van de koptelefoon is vrij simpel maar je moet wel even wennen. Links en rechts hebben soms dezelfde functie (zoals bij stop start) maar soms ook andere functionaliteit (harder / zachter of ANC / Voice assistent).

Bediening
Muziek
2 tikjes Links / RechtsSpeel Muziek of Pauze
3 tikjes LinksVorige Track
3 tikjes RechtsVolgende Track
Telefoon
2 tikjes Links / RechtsGesprek opnemen
1,5 seconden Links / RechtsGesprek weigeren
2 tikjes Links / RechtsIn een gesprek, gesprek beindigen
Volume
1 tikje LinksVolume omlaag
1 tikje RechtsVolume omhoog
Transparancy 
1,5 seconden Links Schakel tussen ANC Aan / Transparancy (omgevingsgeluid versterkt / Uit
Voice Assistant
1,5 seconden  RechtsStart / Stop voice assistant

Er wordt een korte quick start guide meegeleverd maar er is ook een langere handleiding te downloaden. Handig om toch even door te nemen.

Teufel REAL BLUE TWS 2 is een prima keus voor ANC In Ear Koptelefoon 13

Specificaties

Maar het is ook van belang om te kijken naar wat er onder de motorkap zit en hoe lang je eigenlijk kunt luisteren. Om met het laatste te beginnen, als de batterijen in de oordopjes volledig zijn opgeladen bieden ze ongeveer zes uur luisterplezier als de functie voor ruisonderdrukking is geactiveerd. Gebruik je geen ANC komt er twee uur bij.

Teufel REAL BLUE TWS 2 is een prima keus voor ANC In Ear Koptelefoon 15

De oplaadcase kan de in-ears twee keer volledig opladen en dan kan je tussen de 18 uur en 24 uur luisteren, de 24 uur natuurlijk zonder ANC. Als de batterijen van de oordopjes leeg zijn, kunnen ze in slechts 20 minuten genoeg stroom bijtanken voor een extra werkduur van twee uur. Een volledige laadcyclus via de USB-C kabel neemt 120 minuten in
beslag. Het laadniveau van de oplaadcase wordt door drie led’s aan de voorkant aangegeven. Dit door middel van een combinatie van de verlichting van de drie leds (knipperend / brandend / uit).

1 – 32 %Led 1 Knippert
33- 65 %Led 1 brand, Led 2 knippert
66-99 %Led 1 en 2 branden, Led 3 knippert
100%Led 1, 2 en 3 branden

Gebruik

Het is altijd even priegelen om alles aan elkaar te koppelen. In mijn geval moest de app even verwijderd worden maar daarna was het snel gepiept. Het gebruik is simpel, zeker als je weet wat en hoe. De voice assistent gebruik ik niet want op de een of andere manier gebeurt het me iedere keer dat willekeurige mensen uit mijn adresboek worden gebeld. Misschien dat ik nog wel een keer de tijd neem om eens goed de voice assistent uit te proberen.

Ook belangrijk, ze zijn spatwaterdicht volgens IPX3 specificatie, bestand tegen lichte regen en zweet tijdens het fitnessen. Ik zou ze niet gebruiken voor hardlopen, ik ben bang dat je ze verliest tijdens je run. Daarnaast kan je natuurlijk ook telefoongesprekken opnemen en is er een Handsfree-functie voor draadloos telefoneren via onder meer Microsoft Teams, Skype en Zoom.

De ANC werkt goed. Beter dan anderen? Nee, ik denk op het zelfde niveau van de meeste koptelefoons in het midden segment. De drie modes van ANC, uit / aan en transparantie zijn als er weinig geluid is moeilijk van elkaar te onderscheiden en dat is logisch. Als er geen geluid is kan je het ook niet weghalen. Zodra echter er achtergrond geluid is, ja dan is ANC een zegen. In de transparantiemodus wordt de functie voor ruisonderdrukking als het ware omgedraaid waardoor omgevingsgeluiden, bijvoorbeeld omroepberichten op het vliegveld of in het treinstation beter verstaanbaar zijn.

Meer technische details, er wordt Bluetooth 5.2 gebruikt met AAC voor het streamen van geluid / muziek gebruikt. Ter compleetheid de Real BLUE TWS2 gebruikt lineaire HD-drivers met grote membranen van 12 mm voor een extra breed frequentiebereik. Volgens Teufel levert dit een nauwkeurige weergave van hoge tonen, warme middentonen en een krachtige bas tot 10 Hz. De oordopjes worden in vijf maten (XS, S, M, L, XL) meegeleverd en de M is standaard geinstalleerd.

Ik heb drie muziek soorten geprobeerd. Klassiek (Au Fond Du Temple Saint, Pavarotti), Pop (Heroes, Tiesto) en Podcast (Zakendoen, Thomas van Zijl). Een willekeurige keuze. Ik merk dat Tiesto iets minder goed doorkomt maar Pavarotti en Zakendoen komen helder over. In het laatste geval alsof ik zelf in de studio sta bij Thomas.

Wat lekker is, als je de case opent dan zal de koptelefoon automatisch gaan koppelen. Dus in principe is het openen en hup je kunt luisteren. Als de koptelefoon eerder aan een ander apparaat was gekoppeld en je wilt koppelen aan een ander apparaat, houd je zowel de L- als de R-multifunctionele knop 1,5 seconde ingedrukt. Dan gaat de koptelefoon in koppelmodus en maak je snel de nieuwe verbinding.

Ik moet zeggen dat de REAL BLUE TWS2 lekker zit en goed werkt. Ik merkte gisteren dat ik het huis uit ging om met de trein naar Amsterdam te gaan en toch terugliep voor de de koptelefoon. Wat mij betreft een goede keuze voor de paar prettige in-ears.

Probeer het zonder risico

Weet je wat het mooie is? Bij Teufel kan je het 8 weken uitproberen. Bevalt het niet, dan stuur je het terug. Zoveel vertrouwen heeft Teufel in de kwaliteit!

Teufel REAL BLUE TWS 2 is een prima keus voor ANC In Ear Koptelefoon 17

Kosten

De REAL BLUE TWS2 zijn verkrijgbaar in de kleuren Night Black en Pure White voor €149,99 euro bij Teufel, zowel online als in de winkels(maar die zijn met name in Duitsland).


Related Posts