Review: Skullcandy Uproar Wireless

Skullcandy is bekend van hippe in-ear en on-ear koptelefoons. Onlangs werd de nieuwe Uproar gelanceerd. Een wireless koptelefoon in het midden prijssegment en Arjen mocht hem testen.

Skullcandy is bekend van hippe in-ear en on-ear koptelefoons. Onlangs werd de nieuwe Uproar gelanceerd. Een wireless koptelefoon in het midden prijssegment en ik mocht hem testen.

koptelefoon skullcandy uproar

Unboxing

De Uproar is de opvolger van de Uprock koptelefoon en is ook leverbaar in een bedrade versie. De wireless versie is leverbaar in vier kleurcombinaties: helemaal zwart, bruin/zwart/rood, wit/grijs/zwart en zwart/lichtblauw. Ik kreeg de zwarte versie opgestuurd. Als je de doos oppakt dan vraag je je af of er überhaupt wel een koptelefoon in zit, zo licht voelt de doos aan. Na opening blijkt waarom, het is een doos zonder poespas, de koptelefoon een USB-oplaadsnoer en een kleine handleiding. De koptelefoon zelf is met zijn 125 gram heerlijk licht en grotendeels gemaakt van plastic. De earbuds zijn gemaakt van een soort zacht kunstleer en voelen zeer comfortabel aan, ook na een paar uur merk je niet dat je iets op je hoofd hebt. Hetzelfde kunstleer is ook verwerkt in het deel van de verstelbare beugel dat op je hoofd rust en dit draagt ook bij tot het hoge draagcomfort.

Knoppen en aansluitingen zijn verwerkt in de rechter-earbud. Opladen kan alleen via het meegeleverde usb-snoertje en na volledig opladen gaat de accu 10 uur mee. De knoppen zijn verhoogd en gemakkelijk op de tast te vinden. Pairen via Bluetooth gaat binnen een paar seconden en een blauw ledje toont je de status van het pairingproces. De plus- en minbutton kunnen worden gebruikt om het volume aan te passen en om naar de volgende/vorige track te springen, dit loopt synchroon met de knoppen op je telefoon. In de rechter earbud is ook een microfoontje verwerkt, zodat dat de koptelefoon ook te gebruiken is als headset.

Geluid van de Uproar

In de handleiding en op de website is nauwelijks technische informatie te vinden over de Uproar, wat een beetje vreemd is. Dan maar gewoon luisteren. Geluidskwaliteit is heel erg persoonlijk, voor mij betekent het dat het geluid zo natuurgetrouw mogelijk moet zijn. Als muzikant weet ik hoe een instrument live klinkt en ben dan ook niet snel tevreden. Maar daarnaast moet je natuurlijk ook gewoon de prijs/kwaliteit-verhouding laten meewegen. Ik was blij verrast door de Uproar. Bij veel koptelefoons uit het lagere en middenprijssegment ben ik snel klaar met luisteren, maar de Uproar daagt je uit om wat langer te luisteren. De bas wordt voor mij iets te veel gepushed, maar voor elektronische muziek is dat eigenlijk ook best wel weer lekker. Een akoestische bas klinkt duidelijk wat doffer en minder rijk dan live. Maar in het midden en hogere bereik is de weergave uitstekend en heerlijk in balans.

Door het geweldige comfort merk ik dat ik de Uproar veel eerder opdoe en langer ophoud dan mijn (kwalitatief betere) in-ear koptelefoons. Ook na een paar uur vergeet je gewoon dat je een koptelefoon op je hoofd hebt en omdat hij draadloos is loop je er met gemak het hele huis en tuin mee door. De geluidskwaliteit is uitstekend voor de prijs.

Prijs en beschikbaarheid

De Skullcandy Uproar is o.a. te koop bij de Mediamarkt voor € 59.

Check de officiële Uproar clip:

https://youtu.be/gpWqxt7e4pI

Related Posts