Review: Bose QuietComfort 35 - draadloze koptelefoon 1

Review: Bose QuietComfort 35 – draadloze koptelefoon

Jurre testte de QuietComfort headset van Bose. Duur, maar is het dat geld ook waard?

Bose noemt het “onze beste koptelefoon ooit” en wanneer een fabrikant dat soort beweringen doet, moet dat natuurlijk door ons geverifieerd worden. Nu heb ik in het verleden al vaker Bose producten getest en was ik ook toen verbaasd door de fantastische geluidskwaliteit en het mooie design. Benieuwd of ik na 3 weken rondlopen met deze nieuwe draadloze koptelefoon met Acoustic Noise Cancelling-technologie nog steeds zo enthousiast ben over het merk.

Na de aankondigen van Apple dat zij de audiojack op de iPhone 7 zouden laten verdwijnen is de noodzaak voor draadloze oortjes en koptelefoons flink toegenomen bij het smartphonepubliek. Nu zijn er al een aantal draadloze oortjes door ons gereviewed, waaronder recent de BackBeat GO 3 door Rob, maar reviews van draadloze koptelefoon zijn al een tijdje niet meer voorgekomen.

Bose QuietComfort 35 design

Smaken kunnen verschillen maar wanneer je op zoek bent naar een elegante, strak vormgegeven en niet te opvallende koptelefoon dan ben je bij dit raspaardje aan het goede adres.

Bose QuietComfort 35 design

Wanneer je de koptelefoon op hebt zijn de spaarzame knoppen eenvoudig te bedienen. Door een schuifknop aan de zijkant van de rechteroorschelp kun je de koptelefoon gemakkelijk verbinding laten zoeken met ‘bekende’ Bluetooth apparaten en ook de volumeknoppen zitten op een intuïtieve plaats.

Bose zou Bose niet zijn wanneer ook de verpakking en de enorm functionele en stevige case opvallend door hun eenvoud en design. Naast goed vormgegeven is de case ook erg stevig en bevat het een aantal handige vakjes waar je eventueel een telefoonlader of extra set oortjes in kunt doen.

Bose QuietComfort 35

Acoustic Noise Cancelling

Marketingtechnisch een superterm, Engels, een bekend begrip, Noise Cancelling in een nieuwe vorm, maar wat betekent het als je hem op je oren hebt staan. Nou, het volgende: wanneer je de koptelefoon op hebt, maar nog geen muziek aan hebt staan, lijkt het alsof je een zachte ruis hoort. Dit is dan ook volgens Bose “de kracht van onze Acoustic Noise Cancelling-technologie, die voortdurend extern geluid meet, vergelijkt en erop reageert, en het vervolgens onderdrukt met een tegengesteld signaal.”

In de praktijk werkt dit, tezamen met de goede oorschelpen zo goed dat menig collega naar mij moest zwaaien om mijn aandacht te krijgen. Gewoonweg praten om de aandacht van iemand met een Bose QuietComfort 35 en muziek aan te krijgen is nagenoeg onmogelijk.

Specificaties en eindoordeel

Afmeting/gewicht zonder kabel

  • Hoofdtelefoon:18 x 17 x 8,1 cm (h x b x d) (0,31 kg)
  • Audiokabel:1,2 m
  • Usb-kabel:30,5 cm

Inhoud van de verpakking:

  • QC35 wireless headphones
  • Usb-oplaadkabel
  • Audiokabel
  • Vliegtuigadapter
  • Etui

Over het algemeen ben ik heel tevreden over de koptelefoon. Mooi design, stevig gebouwd en makkelijk te koppelen en bedienen. Waar het af en toe nog wat hapert is bij het koppelen aan mijn MacBook Pro uit 2015, je hoort dan eerst een wat schellere variant van het geluid waarna de koppeling succesvol is en je de warme volle klanken in zijn geheel hoort.

Voordeel is wel dat de koptelefoon gemakkelijk te koppelen is met meerdere apparaten en de muziek van je laptop dus automatisch stopt wanneer je op je telefoon gebeld wordt. Enige nadeel voor mij persoonlijk: de prijs. Met € 379,95 op de Bose website vind ik die wat aan de hoge kant. Dat gezegd hebbende: reis je veel? Zit je veel op openbare plekken te werken? Dan is dit een hele goede koptelefoon voor jou!

[bol_product_links block_id=”bol_581f17918f741_selected-products” products=”9200000057816188,9200000057816184″ name=”Bose QuietComfort 35″ sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Related Posts
Review: de nieuwe Kindle 17
Lees meer

Review: de nieuwe Kindle

Op zoek naar een schappelijke e-reader? De nieuwe Kindle (zo heet ie echt) is een mooi instapmodel en dus een lekker cadeautje voor jezelf of iemand die er ook wel eentje kan gebruiken. Lees de review van Mike.