Telefoon repareren? Dit kun je zelf! 1

Telefoon repareren? Dit kun je zelf!

Je kent het wel. Je gloednieuwe telefoon is een jaar later veranderd in een verzameling krassen, met een schaafplek op de hoek en de batterij die er weinig zin meer in heeft. Gelukkig is het veel makkelijker om je telefoon te repareren dan je misschien denkt. Het zelf repareren van je telefoon is niet alleen voordelig voor je portemonnee, het zorgt er ook voor dat je het milieu minder belast. En zeg nou zelf, hoeveel vernieuwende features heeft de laatste smartphone nou écht? Het is daarom best de moeite waard eens goed naar je telefoon te kijken. Je kunt zelf veel doen om je meest trouwe vriend een flinke make-over te geven.

Maak je telefoon schoon

Het meest simpele wat je kunt doen is je telefoon schoonmaken. Je hebt je telefoon al snel een uur per dag in je hand. En als je ‘m niet gebruikt zit hij in je tas of broekzak, tussen het stof en andere viezigheid. Als je speaker of microfoon niet meer goed werkt is het schoonmaken daarvan een eenvoudig klusje. Je kunt dit gemakkelijk doen met een stofzuiger of een kruimeldief. Zet deze niet te hard en je kunt vaak de blokkade opzuigen.
Telefoon repareren? Dit kun je zelf! 3

Accu

Het meest problematisch voor de werking van je telefoon is vaak de accu. Je kunt je voorstellen dat de accu flink wat te verduren krijgt. We staan non-stop in verbinding met talloze online services zoals Whatsapp, Instagram en ook je email komt op je telefoon binnen. Dagelijks opladen is dan ook de normaalste zaak van de wereld. Geeft je telefoon een vreemde indicatie van de batterij-status? Stijgt je batterij-lading bijvoorbeeld, zonder dat je telefoon aan de lader ligt? Dan wil het nog wel eens helpen om je telefoon een harde reset te geven. Hierdoor worden alle systemen opnieuw gecheckt en dit lost vreemd gedrag vaak op. Lukt dit niet? Niets aan de hand. Een nieuwe batterij kost een paar tientjes en kan je met behulp van Youtube-filmpjes gemakkelijk zelf vervangen. Een paar minuten Google-en met als opdracht “telefoontpe + batterij” en je kunt vaak de volgende dag al aan de slag.

Uiterlijk

Ook het uiterlijk van je smartphone kan na verloop van tijd wat minder fris gaan ogen. Een kapotte achterkant is nog te verbergen met een hoesje, maar de voorkant is een ander verhaal. Een kras op je scherm is gelukkig nog geen einde verhaal. Je kunt een wattenstaafje en wat tandpasta hier gemakkelijk wat aan doen. Tandpasta is een mild polijstmiddel en werkt als een trein.

Tot slot

Ben je lekker bezig? Fris je telefoon dan gelijk op met een anti-bacterieel doekje. Als je daarnaast met een tandenstoker alle hoekjes schoon maakt heb je geen bacterie-bom meer in handen. Je zult verbaasd zijn hoeveel troep je in je telefoon mee draagt! Met deze tips kom je een heel eind en kun je de levensduur van je telefoon flink verlengen. Helemaal klaar met je telefoon opfrissen? Kijk dan ook eens naar je abonnement. Waarschijnlijk zit je vast een een abonnement met een “gratis” smartphone, maar loont het om over te stappen. Kijk bijvoorbeeld naar Sim-Only van Simyo. Pas maandelijks je abonnement aan voor een laag tarief. Zo bespaar je maandelijks nog meer!
Related Posts
De Beste Vacuumzakken 18
Lees meer

De Beste Vacuumzakken

De herfst is alweer volop aan de gang, waardoor er bij veel huishoudens de behoefte bestaat om de…