Een elektrische fiets speciaal voor de stad (en omgeving) 1

Een elektrische fiets speciaal voor de stad (en omgeving)

In Amsterdam introduceerde Muto hun nieuwe Urban Stadsfiets. Ik hoor je  zeggen: Muto? Muto is een startup van Stella, zeker een bekende partij in Nederland op het gebied van elektrische fietsen.

Toch gaat Muto het op eigen kracht doen want Muto is een heel ander concept. De focus is op een fiets voor de stad of stedelijke gebieden. Een relatief kleine actieradius van tussen de 40 en 70 km  met de 252 Wh accu (afhankelijk van de omstandigheden (mate van trapondersteuning, weer, wel of geen heuvels). De prijs zal uiteindelijk op 1699 EUR uitkomen.

Het merk Muto staat voor muteren, aanpassen.  Dat komt ook uit de fiets naar voren. De afzonderlijke accesoires zijn snel te plaatsen en verwijderen. Ik zeg plaatsen in plaats van monteren, omdat het een kwestie is van vastklikken en gaan. (Click and Go). Tijdens de presentatie deed Lieke van Lexmond het voor, en toen een maal het kapje er af was lukte het ook. Zowel voorop als achterop kunnen accessoires worden geplaatst.  De accessoires liggen grofweg tussen de 20 en 80 EUR.

In de stad

Voor stedelijke gebieden, is de Muto (e)bike het ideale vervoersmiddel dat zich aanpast aan jouw dagelijks leven. Kinderzitje erop? Zo gedaan. Naar de kroeg (zonder zitje!), zo gedaan.

De accessoires laten zich snel verwijderen en plaatsen (en afsluiten). Je kunt zowel met als zonder accu fietsen (de accu kan verwijderd en vervangen worden door een opberg ruimte).  Met 40 KM actieradius (en trap ondersteuning) kan je wel een rondje door de stad fietsen, met of zonder kinderen, boodschappen of wat dan ook.

Ontwerp

Het ontwerp van de Muto is apart. In de zin van bepaalde elementen zoals het gelijmde aluminium frame en een Gates Carbon Beltdrive. Je ziet de Beltdrive op de afbeelding hieronder, het is geen ketting maar een speciale band die op deze fiets is gemonteerd. Daarnaast is natuurlijk de mogelijkheid om snel accessoires te plaatsen bijzonder.

Fietsen

Ik heb een rondje tijdens de introductie gefietst maar de echte test moet nog komen. Ik reed zonder moeite weg maar een ritje van Haarlem naar Amsterdam  en terug (metropool regio Amsterdam) is natuurlijk een veel betere test.

 

 

Een elektrische fiets speciaal voor de stad (en omgeving) 3

Prijs, kleur en beschikbaarheid

De fiets wordt direct aan de consument verkocht. Er komt een popup store in Amsterdam in maart en een Flagship store bij de NSDM werf in Amsterdam Noord later dit jaar.Onderhoud kan gebeuren bij de lokale fietsenmaker of bij Stella verkooppunten.

De kleuren waarin de fiets beschikbaar is zijn:

  • Arctic White
  • Piano Black
  • Koala Grey
  • Electric Blue

Een elektrische fiets speciaal voor de stad (en omgeving) 5

Voor meer informatie, zie de site van muto. Binnenkort een echte test op de weg van Muto hier bij Intogadgets.

Related Posts