Coole gadgets bij Designnest 1

Coole gadgets bij Designnest

Een paar jaar geleden kreeg ik een heel gaaf stekkerblok van Allocacoc in handen. Je kunt je afvragen wat daar nu zo spannend aan is. Het antwoord is het ontwerp. Het was een kubus met aan 5 kanten een aansluiting voor een (randaarde) stekker. De stekkers kunnen elkaar nooit in de weg zitten omdat ze letterlijk een andere kant uit gaan. Het ontwerp

Ik heb er toen nog eentje bijgekocht waar ook twee USB poorten op zitten. Dat kost je wel een stekker aansluiting maar dat is niet zo erg.

Helaas, na een tijdje ging de (kinder)beveiliging kapot waardoor ik alleen nog met heel veel kracht een stekker kon inpluggen. Toen ik op zoek ging naar de website kwam ik uit bij Designnest. Hier vind je allerlei leuke design gadgets. Maar wat maakt de dingen van Designnest nou zo leuk? Eigenlijk is dat de manier waarop ze ontworpen zijn.

In dit blog neem ik vier gadgets onder de loep:

  • SuperCube | Smart
  • Doorstop
  • Powercube Wireless charging
  • Powercube Rewireable (Travel)

SuperCube Smart

Coole gadgets bij Designnest 3
De kubus met op het midden van het blauwe vlakje een van de oplaadpunten.

De SuperCube Smart is verbeterde versie van een oude bekende : de Rubik’s Cube. Voor oudere lezers zeker een bekende, met een stapeltje fotokopieën verwoed proberen zo snel mogelijk de Cube op te lossen. Natuurlijk is daar nu een slimme variant van, de SuperCube Smart

Deze kubus heeft sensoren zodat een app op je mobiele telefoon weet hoe de kubus er nu uitziet (dus hoe de vlakken nu gekleurd zijn). Door deze sensoren en de app kan je de kubus binnen een paar minuten oplossen door stap voor stap te laten zien hoe de kubus moet worden opgelost.

De app koppel je snel met de kubus die je oplaad via een op een koptelefoon lijkende lader die op de kubus wordt geplaatst. Als de app de kubus niet ziet, draai dan even een van de vlakken. Hierdoor zal de kubus via Bluetooth benaderbaar zijn.

De app heeft een tutorial die je door de basis heen helpt (de notatie van de vlakken en de draairichting) en die je dan in stappen helpt de kubus op te lossen, beginnend met de vijf witte centrale vlakken en tot en met een opgeloste kubus. Ik geloof dat je binnen een dag alle stappen kunt doorlopen en daarna ook zonder de app de kubus kunt oplossen.

Het is even wennen aan de notatie van de handelingen als je de tutorial doet.

Naast de tutorial zijn er nog diverse andere opties zoals Game. Battle en het maken van bepaalde patronen. Echt een heel leuk presentje voor liefhebbers van puzzels, van jong tot oud.

PowerCube Rewireable

Een ander tof gadget is de PowerCube Rewireable. Deze powercube combineert de mogelijkheden om stekkers aan te sluiten met daarbij ook nog twee maal een USB poort en de mogelijkheid om een losse kabel aan te sluiten (voor in Nederland) maar ook plugs voor de VS, UK en een voor o.a China. Hierdoor kan je op vakantie meerdere apparaten aansluiten met je Nederlandse stekkers. Opvallend is dat voor de VS een niet randaarde stekker wordt meegeleverd (in afwijking de afbeelding op van de verpakking).

PowerCube Wireless Charging

De Wireless Charging variant heeft een vaste powerkabel en combineert wireless charging, met twee USB poorten en drie mogelijkheden voor aansluiten van netsnoeren. De Wireless charging module kan een iPhone 11 opladen, wel moet deze goed gepositioneerd worden. Hierdoor zijn wel maar twee snoeren te koppelen (aan de linker en rechterkant op de foto hieronder).

Want je kunt de onderkant niet gebruiken als je wireless aan het opladen bent. De USB poorten zijn 1 x USB C en eenmaal normale USB.

Met een z.g Dock kan je de PowerCube bijvoorbeeld onder aan de tafel vastmaken. Je plakt deze vast en vervolgens draai je de Powercube vast.

Er zijn trouwens vele versies van de PowerCube, dit zijn maar twee voorbeelden.

Doorstop

Maar er zijn ook minder hightech gadgets te koop. De doorstop bijvoorbeeld. Dit gadget zorgt ervoor dat een deur door bijvoorbeeld de wind niet te ver openslaan en daardoor schade oploopt. Het principe is eenvoudig. Op de vloer wordt door middel van een plakstrip een plastic schijf geplaatst.

Daar kan je als hem niet meer nodig hebt (de doorstop) eenvoudig opbergen zonder dat deze in de weg zit. Het enige wat overblijft is dan de schijf die je in stap een hebt geplakt.

Uiteindelijk heb je dan een doorstop die je makkelijk plaatst en ook weer verwijderd. Met de voet druk je de doorstop in om de deur weer dicht te kunnen doen.

Conclusie

Al met al leuke gadgets van Designnest. Mijn favoriet is de SuperCube maar de PowerCube Wireless Charging is echt dagelijks in gebruik.

Prijzen

PowerCube Wireless : EUR 39,95, PowerCube Rewireable : EUR 19,95, Doorstopper: EUR 19,95, Supercube Smart : 49,95

Related Posts

Review: Netatmo Windmeter

De Netatmo Windmeter is een goede aanvulling op het basisstation en Regenmeter, een must als je geïnteresseerd bent in hyperlokaal weer. Weerliefhebber Arjen testte de Windmeter.