Nieuwe smartwatches van Samsung: Gear 2 en Gear 2 Neo met Tizen OS 1

Nieuwe smartwatches van Samsung: Gear 2 en Gear 2 Neo met Tizen OS

Samsung introduceert op MWC de Gear 2 en Gear 2 Neo, twee nieuwe smartwatches die ons de vorige versie snel moeten doen vergeten. Nieuw is dat deze smartwatches draaien op Tizen OS, en niet op Android.

De woorden ‘stijlvol’, ‘beter’ en ‘ongeëvenaard’ in het persbericht doen vermoeden dat Samsung hier hoge verwachtingen van heeft. Wearable tech is dan ook in opkomst en tijdens MWC zullen dit zeker niet de laatste smartwatches zijn die gepresenteerd worden.

Group_Gear 2 Gear 2 Neo

Met de Samsung Gear 2 en Gear 2 Neo heeft Samsung een heleboel verbeterd wat miste aan de Gear. De connectiviteit van de devices moet beter zijn nu, er zijn stijlvolle mogelijkheden tot customizen en ook bieden de Gear 2 en Gear 2 Neo een heel ander ecosysteem voor het bouwen van apps, mede door het gebruik van Tizen als besturingssysteem.

De Gear 2 zal in de kleuren Charcoal Black, Gold Brown en Wild Orange beschikbaar komen en de Gear 2 Neo kun je in de kleuren Charcoal Black, Mocha Grey en Wild Orange krijgen. Ook de achtergrond van het startscherm, wijzerplaat en font kun je naar je eigen smaak aanpassen. De camera in de Gear 2 is verwerkt in de behuizing zelf en niet, zoals eerder, in de horlogeband, wat een groot voordeel is (ivm stoten).

Features

Inkomende oproepen of berichten kun je met de Gear 2 en Gear 2 Neo aannemen of negeren. Ook het bedienen van elektronische apparaten, zoals je Smart TV, via WatchON Remote met een embedded IrLED sensor is mogelijk. De toevoeging van een standalone muziekspeler met Bluetooth headset betekent dat je je smartphone thuis kunt laten en toch onderweg van muziek kunt genieten. De smartwatches bieden ook personal fitness coaching in real time.

De Samsung Gear 2 en Gear 2 Neo zijn compatible met tientallen Samsung Galaxy smartphones. Over compatibiliteit met andere toestellen is bij ons nog niets bekend. Om de hoeveelheid beschikbare apps te vergroten worden er lokale apps voor de Gear 2 en Gear 2 Neo ontwikkeld. Zo organiseert Samsung op korte termijn een app developer challenge, waarbij Nederlandse ontwikkelaars worden uitgenodigd om nieuwe apps te ontwikkelen voor de nieuwe generatie Gears.

Wereldwijd zijn de Samsung Gear 2 en Gear 2 Neo beschikbaar vanaf april. De Samsung Gear 2 heeft een verkoopadviesprijs van € 299,-, de Gear 2 Neo heeft een verkoopadviesprijs van € 199,-

Related Posts
Sony vernieuwt draadloze multi-room aanbod 5
Lees meer

Sony vernieuwt draadloze multi-room aanbod

Sony heeft het aanbod van multi-room apparaten compleet vernieuwd. Nieuwe draadloze luidsprekers, sound bars, TV base-luidsprekers, AV-receivers en micro hifi-systemen moeten zorgen voor hoge kwaliteit audio altijd en overal.
Lenovo-YOGA-Tab-3-Pro
Lees meer

IFA 2015 gemist? Alle nieuwe tablets en pc’s op een rijtje

Vorige week vond de IFA 2015 plaats in Berlijn. Op deze belangrijke technologiebeurs introduceerden vele leveranciers hun nieuwste producten. Intogadgets deed uitgebreid verslag over deze introducties. In dit bericht vatten we al het nieuws over tablets, laptops en desktops voor je samen.