Samsung toont actiecamera Gear 360 op #MWC2016 1

Samsung toont actiecamera Gear 360 op #MWC2016

Vanaf het tweede kwartaal kun je 360 graden filmen met de nieuwe Samsung Gear 360.

Samsung heeft op het Mobile World Congress in Barcelona naast de Galaxy S7 en Galaxy S7 edge ook de Gear 360 aangekondigd. Deze nieuwe actiecamera is geschikt voor het maken van 360-gradenvideo’s in 4K-resolutie en is bovendien water- en stofdicht.

2 camera’s voor hoge resolutie

De Samsung Gear 360 is een balvormige camera die voor het schieten van 360-gradenvideo’s gebruik maakt van twee 15-megapixelcamera’s. Beide camera’s beschikken over een groothoeklens en door de beelden van de camera’s te combineren weet het apparaat een 360-gradenvideo met een resolutie van 3840×1920 pixels te creëren. Wie het bij foto’s wil houden, kan beelden in nog hogere resoluties vastleggen. In dat geval kunnen de beelden van de beide camera’s worden gecombineerd tot een foto met een resolutie van 7776×3888 pixels.

En hoe dat er uiteindelijk uitziet? Als we het onderstaande promotiefilmpje van Samsung als indicatie mogen nemen, dan kunnen we alleen maar concluderen dat het er allemaal erg cool en goed uitziet. En voor de gelukkigen onder ons met een Gear VR (tijdelijk overigens gratis is bij aanschaf van de Galaxy S7 / Galaxy S7 edge) schijnt het allemaal nog wat indrukwekkender te zijn.

https://youtube.com/watch?v=hocIatxuddk

Bediening

Voor het bedienen van de Gear 360 kan gebruik worden gemaakt van een drietal knoppen op de actiecamera zelf (power, menu en record) of kan gebruik worden gemaakt van de speciale Gear 360-app van Samsung. Een voordeel van het gebruik van de app is dat deze ook direct als viewfinder kan worden gebruikt, zodat je live de beelden van de camera kunt volgen. Een nadeel is echter wel dat de app alleen beschikbaar zal zijn voor een beperkt aantal recente Samsung-smartphones. Volgens de informatie die Samsung tot nu toe heeft vrijgegeven zal de app onder andere beschikbaar zijn voor de Galaxy Note 5, Galaxy S6, Galaxy S6 edge en uiteraard de Galaxy S7 en Galaxy S7 edge.

Prijs en beschikbaarheid

De Samsung Gear 360 zal volgens Samsung in het tweede kwartaal van 2016 in de winkels verschijnen en heeft een adviesprijs gekregen van 419 euro. De balvormige gadget weegt verder 153 gram en mag met afmetingen van 66,7×56,2x60mm erg compact genoemd worden.

Related Posts