De nieuwe Samsung Galaxy S22: dit weten we tot nu toe 1

De nieuwe Samsung Galaxy S22: dit weten we tot nu toe

Hij komt eraan, de nieuwste Samsung Galaxy S22. De langverwachte, nieuwe smartphone van Samsung wordt – als we de geruchten mogen geloven – op 8 februari a.s. gepresenteerd en tien dagen later ligt het model al in de winkels. Volgens bronnen gaat Samsung drie S22-modellen uitbrengen: de S22, de S22 Plus en de S22 Ultra. Wat weten we tot nu toe over de nieuwe modellen? 

Voor de S22-modellen heeft Samsung gekozen voor het vertrouwde en herkenbare design van de S21. De smartphones krijgen een kunststof behuizing, worden waterdicht en stofbestendig en krijgen geen aansluiting voor een koptelefoon. 

De nieuwste Samsung Galaxy S22 modellen krijgen óf de splinternieuwe Exynos-processor van Samsung, óf de nieuwste processor van Qualcomm SnapDragon. Er komen waarschijnlijk, net als bij eerdere versies, modellen met twee verschillende processors: de Exynos 2200-chipset voor Europa en Azië en de Snapdragon chipset voor de Verenigde Staten. 

Vernieuwde en verbeterde camera 

Eén model springt eruit: de S22 Ultra is het nieuwe vlaggenschip van Samsung. 

Naast de 40 megapixel camera krijgt de Samsung Galaxy S22 Ultra een punch-hole selfiecamera, die in het midden wordt geplaatst. Deze camera kan ook worden gebruikt voor videogesprekken en video-opnames in 4K. Aan de achterkant komt een quad-camera systeem met een 108 megapixel camera, die een vernieuwde beeldsensor heeft met een betere beeldkwaliteit. 

Ook bij de macro modus en de nachtmodus van de camera is een verbetering te zien ten opzichte van de Samsung Galaxy S21. De S22 maakt extra gedetailleerde foto’s met natuurlijke kleuren en meer helderheid. De telefoon wordt verder uitgerust met een 12MP ultra-groothoekcamera, een 10 MP periscopische zoomcamera met 10x optische zoom en een 10 MP zoomcamera met 3x optische zoom. 

Innovatief ontwerp voor de S pen

De S Pen kenden we al van de Samsung Galaxy Z Fold 3 en de Galaxy S21 Ultra en zal ook weer te zien zijn op de Samsung Galaxy S22 Ultra. Bij dit model wordt het mogelijk om de S pen in het toestel zelf te bewaren. Bij de oudere modellen kon je de S pen ook gebruiken, maar moest je hem apart bewaren. Bij de S22 Ultra wordt de stylus standaard meegeleverd en kan hij onderaan aan de linkerkant in de behuizing worden geschoven. 

Een oplaadsnelheid van 45 Watt

De S22 krijgt een 5000 mAh batterij die 45 Watt Fast Charge bedraad opladen ondersteunt. Dit is sneller dan bij de S21 Ultra, waarmee je slechts met 25 Watt Fast Charge kon opladen. Het wordt ook mogelijk om omgekeerd draadloos op te laden. Hiermee kan je een apparaat opladen met een ander apparaat met Qi-ondersteuning, zonder een oplader te gebruiken. Je kan op deze manier ook twee apparaten tegelijk opladen met maar één lader.

Ruime opslagcapaciteit: tot 1TB

Aangenomen wordt dat de S22, net als de S21-modellen, een werkgeheugen krijgen van 8GB en een opslaggeheugen van 128GB. Het lijkt er echter op dat de S22 Ultra een groter opslaggeheugen krijgt, van maar liefst 1TB. Dit zou het ontbreken van een MicroSD-kaart moeten compenseren. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts