Teufel-Turn-Front

Review: Teufel Turn, robuust en krachtig

Joost testte de Teufel Turn, een robuuste koptelefoon. Hoe deze beviel lees je in deze review.

Ik ben een liefhebber van koptelefoons, moet ik bekennen. Sommigen hebben het met sneakers en ik met koptelefoons. Ik was dan ook zeer blij dat ik de Turn van Teufel mocht onderwerpen aan een review.

Teufel Turn: Design, Draagcomfort en gebruik

Teufel-Turn-AansluitingDesign is natuurlijk iets wat je aanspreekt of niet, net als met mode. Teufel heeft met de Turn een robuust en misschien wel wat “lomp” ogend design gekozen. Ik moet eerlijk zijn dat dit mij heel erg aanspreekt. Het design zorgt er op deze manier voor dat de koptelefoon een eigen gezicht krijgt waarbij het metaal – dat gebruikt is voor de hoofdsteun-verstelknop – het geheel helemaal afmaakt. Het metaal is ook een mooie combi met het mat zwarte rubber. Op de zijkant prijkt heel mooi het logo van Teufel in het rood. Aan de zijkant is ook gelijk een verstelknop weggewerkt waarmee je de bas kan instellen.

Wat betreft het draagcomfort ben ik ook erg tevreden over de Turn, hij valt erg goed over de oren en ondanks het robuuste uiterlijk is de koptelefoon niet te zwaar. Ook na het langer dragen van de headset blijft hij – als je hem even goed afstelt – goed aanvoelen. Stel je hem niet goed af dan kan die nog wel eens knellen. De geluiden van de omgeving worden lekker buiten gehouden, waardoor je weinig last hebt van eventuele drukte om je heen.

Teufel Turn: Geluid & Extra’s

teufel-turn-sideHet geluid wordt verzorgd door 40 mm lineaire HD-drivers gecombineerd met een neodym magneet voor hard en precies geluid. De belofte van snoeihard en precies geluid wordt door de Turn zeker waar gemaakt. Op de verschillende apparaten – pc, telefoon, Pioneer mengpaneel en Macbook – waarop ik de Turn getest heb, merk je duidelijk dat het geluid goed gebalanceerd is, mooi helder en lekker hard. De aanwezigheid van de Bas booster is een leuke extra, maar ik moet zeggen dat ik hem vaker uit had staan dan aan omdat de normale bas meer dan voldoende is.

De mooiste “extra” die de Turn heeft meegekregen, is het feit dat er twee aansluitingen op zitten voor het aansluiten van de kabel. Hierdoor heb je niet alleen de mogelijkheid de kabel aan jou favoriete kant te plaatsen, maar kan je ook een andere koptelefoon aansluiten om zo samen met iemand te luisteren.

Teufel Turn: Eindoordeel & Verkrijgbaarheid

De Teufel Turn is een robuuste koptelefoon met een goed draagcomfort en heerlijk geluid. Door de mogelijkheid van het aansluiten van een tweede koptelefoon kan je gemakkelijker met 2 personen tegelijk naar muziek luisteren of een film kijken. Ook de aanwezigheid van de instelknop voor de bas is een enorm pluspunt. Deze koptelefoon mag dan misschien wat aan de prijs zijn maar je krijgt er ook meer dan voldoende voor terug.

De Turn is onder andere te koop bij Bol.com of via de website van Teufel zelf voor een prijs van €199,99. Niet zo gecharmeerd van de Teufel Turn of op zoek naar een ander merk? Neem dan even een kijkje in de onderstaande bestsellerlijst.

[bol_bestsellers limit=”9″ block_id=”bol_57a45dffe9b54_bestsellers” cat_id=”20874+5014″ name=”Turn” sub_id=”” title=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”740″ cols=”3″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Related Posts