Review: Libratone Zipp MKII 1

Review: Libratone Zipp MKII

‘Vol’ is het kernwoord voor vandaag, want dat is het allesomvattende begrip dat bij de Libratone Zipp steeds terug lijkt te komen. Deze draadloze speaker heeft een volle vorm, vol geluid, volop verbindingsmogelijkheden. Menno testte deze speaker uitgebreid. Lees zijn conclusie!

‘Vol’ is het kernwoord voor vandaag, want dat is het allesomvattende begrip dat bij de Libratone Zipp steeds terug lijkt te komen. Deze draadloze speaker heeft een volle vorm, vol geluid, volop verbindingsmogelijkheden en heeft mij daarmee volledig tevreden weten te stemmen. Het wollige ontwerp mag dan misschien niet voor iedereen weggelegd zijn, maar de speaker heeft mijn hart in ieder geval veroverd. Met vol vertrouwen, een vol glas fris en de Zipp op vol volume tik ik op dit moment dan ook lekker deze review. Met volle… oké ik denk dat je ‘m wel snapt; lees gauw verder!

Zipp overview

Vol ontwerp

Libratone steekt het niet onder wollige stoelen of banken dat zij een ander soort product willen neerzetten dan de gemiddelde draadloze speaker die we tegenwoordig op de markt vinden. Zet de Zipp in een rij van veel verkochte speakers en hij valt gelijk op door het afwijkende ontwerp. Met 26  cm in hoogte, een diameter van 12,2 cm en een gewicht van 1,8 kg is de cilindervormige speaker  sowieso niet klein van stuk. De Zipp voelt daardoor stevig aan en lijkt tegen een stootje bestand te zijn, maar is daarentegen minder geschikt om mee te nemen naar het strand, op backpacktripjes en andere activiteiten waar je weinig bagage mee wil nemen. Wil je de speaker echter voor thuis, vakantiehuisjes of op kantoor gebruiken? Dan zit je goed!

De afneembare, wasbare hoes – verkrijgbaar in 14 kleuren – is gemaakt van Italiaans wol en daardoor een welkome, subtiele toevoeging aan mijn verder nog vrij kale *schaam* interieur. Ik heb van Libratone meerdere hoezen gekregen, waarvan de Steel Blue-uitvoering mijn favoriet is. Registreer je jouw Zipp op de website van Libratone? Dan kun je ook jouw favoriete kleur in huis halen!

Vol geluid

Als referentiepunt om het geluid van de Libratone Zipp te testen heb ik mijn LG Music Flow P7 Bluetooth-speaker gebruikt – volgens velen toch niet de minste onder de draagbare geluidsvriendjes. Mijn P7 valt echter in het niet bij het geluid van de Zipp! Ik heb moeite gedaan om een track te vinden die op mijn P7 beter klinkt dan op de Zipp, maar na een uur muzieknummers vergelijken op beide speakers gaf ik deze (valse) hoop op. Van dubstep, house , hiphop tot reggae, pop en live soft rock, de Zipp-speaker blijft baas boven baas. Het volle geluid, de scherpe sneren van een gitaar, de zuivere stemklanken van de zangers klinken allemaal zoals ze bedoeld zijn – heerlijk.

Download je de Libratone-app op je tablet of smartphone, dan kun je bovendien gebruik maken van diverse geluidsinstellingen afgestemd op jouw muzikale voorkeur. Pas bijvoorbeeld de voicing aan op datgene wat je luistert: rock, live muziek, video’s, klassiek etc. De app is niet heel uitgebreid, maar geeft je toch op een toegankelijk wijze een invloed op het geluid dat je wil horen.

Bestand 23-09-15 17 13 21

Volop verbindingsmogelijkheden

Of je nou muziek wil afspelen via je iPad, iPhone, Android-smartphone of –tablet, laptop, tv of een andere elektronische drager van muziek, de Zipp is er klaar voor. Zelf heb ik voornamelijk gebruik gemaakt van AirPlay-functie van mijn iPad (iOS 7 en hoger) en de Bluetooth-verbinding van mijn HTC M8. Daarnaast kun je de Zipp verbinden met je wifi-netwerk en op die manier muziek afspelen via je pc of Android-apparaat (DLNA). Zelfs het gebruik van een AUX-kabel is mogelijk wanneer je bijvoorbeeld je tv wil verbinden. Kortom, volop mogelijkheden om deze speaker te verbinden en jezelf te voorzien van ongeveer 7 uur draadloos muziek luisteren! De configuratie voor Bluetooth is eenvoudig via NFC uit te voeren en voor AirPlay- en DLNA-configuratie doorloop je slechts een aantal simpele stappen – easy peasy!

Volledig tevreden

Ik durf volmondig toe te geven dat de Zipp een fantastische draadloze speaker is die mij volledig tevreden heeft gestemd. Het zal even duren voordat ik weer gewend ben aan het geluid dat uit mijn huidige LG P7 komt – misschien maar even een tijdelijke stilte inplannen om teleurstelling te beperken..? Ik wist in het begin niet zo goed wat ik met het ontwerp van Libratone aan moest, maar op het moment dat ik de speaker meer als een huiselijk apparaat begon te zien, stemde het warme design mij juist zeer tevreden. Je kunt nagenoeg al je apparaten verbinden met deze speaker en dat gaat ook nog eens zeer eenvoudig. Misschien hij is iets minder geschikt voor een tripje naar het strand of wanneer je gaat backpacken, maar ach we leven in Nederland: hier is het toch 10 maanden van het jaar te druilerig om überhaupt aan het strand te denken.

[bol_product_links block_id=”bol_5609219d8ef48_selected-products” products=”9200000035879171,9200000035879175,9200000032542527,9200000014361346,9200000014361344″ name=”libratone zipp” sub_id=”” link_color=”2A2A2A” subtitle_color=”B3B3B3″ pricetype_color=”000000″ price_color=”FFA700″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”9E0B0E” width=”740″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Related Posts