fbpx

Dyson kennen we van de stofzuigers maar ze hebben van veel meer dingen verstand. Dyson heeft onder andere verstand van elektromotoren en luchtstromen (lees stofzuigers, haardrogers en ventilatoren) en binnenkort ook van autos (er wordt in Singapore een fabriek gebouwd voor de elektrische autos van Dyson). Dyson toonde in Amsterdam vorige week een drietal nieuwe producten die binnenkort te koop zijn:

  • Dyson Pure Cool Me
  • Dyson V11 Absolute
  • Dyson Daylight-tasklamp

Alle drie producten om eens goed naar te kijken. Let wel, dit is geen review maar een beschrijving wat we gezien hebben. We kunnen niet wachten om ze echt eens te reviewen want ze zijn echt heel cool.

Dyson Pure Cool Me

Aan de  onderkant van de modellenreeks van Dyson op het gebied van ventilatoren / luchtreiniging komt Dyson nu met de Dyson Pure Cool Me. Het opvallende hiervan is de grootte ervan en de eenvoudige bediening. Het ziet er misschien uit als een pedaalemmer  maar het is toch een ventilator / luchtreiniger. Door het Hepafilter wordt tot 99.95% van de troep in de lucht eruitgehaald. Actieve koolstof vangt gassen en huishoudelijke luchtjes (denk aan geur van koken en zo).  Met een bijna onhoorbare stand kan deze ook tijdens slapen op de slaapkamer aanzetten. Het filter is eenvoudig te vervangen en de bediening gaat via de afstandsbediening zoals bij andere modellen. Ook andere bekende functies zoals het draaien(oscillatiefunctie) is aanwezig. De lucht binnenshuis kan echt heel smerig zijn zonder dat je het doorhebt. Voor diegene met een open keuken en een Dyson Luchtreiniger in de kamer die weten wat ik bedoel. Zodra je begint te koken springt de Dyson op de hoogste stand.

Dyson Pure Cool Me
Het vervangen van het filter

Dyson V11 Absolute

De V10 was  bij gebruikers al een hit maar de nieuwe V11 zal zeker de harten van veel gebruikers winnen. Deze draadloze stofzuiger is natuurlijk de sterkste ooit (20% meer zuigkracht) en heeft drie standen (eco-normaal-boost) die afhankelijk van het programma zuigkracht leveren. Zeg maar een uur met de eco stand en met boost ongeveer 10 minuten. Een groot aantal accessoires en de bekende verwisselbaarheid maakt de V11 zowel als traditionele vloer stofzuiger kan worden gebruikt maar ook voor trappen en zelfs moeilijk te bereiken plekken boven het hoofd. De sensor in de zuigmond detecteert de ondergrond en past de zuigkracht aan die de gebruiksduur is gekoppeld (zoals te zien in onderstaande foto). De prijs is nog niet bekend gemaakt van de  nieuwe Dyson V11 Absolute.

Z89gkracht ten opzichte van ondergrond (tapijt heeft meer zuigkracht nodig dan parket)
De V11 Absolute in onderdelen

Dyson Lightcycle-taaklamp

Nieuw van Dyson als categorie was voor mij de Daylight lamp van Dyson. Deze lamp, in tafel- en vloermodel past zich niet alleen aan aan de hoeveelheid licht erom heen maar ook aan de tijd van de dag en de leeftijd van de gebruiker (via de app). Dit omdat niet iedereen hetzelfde licht nodig heeft, Dyson noemt dit gepersonaliseerd licht. Ook heb je ander licht nodig als studeert in vergelijking tot lezen.

De lamp (in de kleuren zwart en zilver)  is in hoogte verstelbaar en via de app in  tijd instelbaar zodat dit ook als een wakeup light kan dienen in de slaapkamer.

Als je kijkt naar wat de lamp allemaal kan, in de zin van functionaliteiten, is het bijna teveel om op te noemen. Van slaaptimer tot aanzetten bij afwezigheid, een lamp die tot 60 jaar meegaat en natuurlijk de app die het allemaal persoonlijk maakt. De prijzen zijn EUR 499 voor het tafelmodel en EUR 699 voor de vloer variant.Vanaf 1 april (geen grap) te verkrijgen in de Benelux.

Daylight-tasklamp

Conclusie

Het ziet er weer goed uit, wat Dyson op de markt gaat brengen qua producten, een mooie aanvullen c.q. update van de productenreeks. hopelijk binnenkort een echt review van deze Dyson producten op Intogadgets!