Review: Bamboo Stylus Mini 1

Review: Bamboo Stylus Mini

Daar zit je dan, met je gloednieuwe tablet of telefoon op de bank. Je durft het eigenlijk niet zo goed aan te raken, omdat je bang bent dat je het touchscreen vies maakt. Herkenbaar? Ik zie regelmatig mensen panisch hun scherm schoonmaken, omdat hun vingertje een vetvlek heeft achtergelaten op het scherm. Voor hen is het wellicht verstandig om dit product te gebruiken: de Bamboo Stylus Mini.

“Aaaaah”

Wanneer ik het roze pinnetje uit de verpakking haal, heb ik eigenlijk al vrij snel een ‘aaaah’-gevoel (“Aah, wat is ‘ie schattig!”). Mijn stylus is zachtroze en even voel ik mij weer een echt meisje-meisje. Het pennetje ligt zeer lekker in de vingers en het weegt zodanig dat het niet te licht of te zwaar is. Precies goed. Mijn eerste indruk is dat het eruit ziet als een leuk hebbedingetje.

Review: Bamboo Stylus Mini 3

Proef op de som

Ook leuke hebbedingetjes moeten uitgetest worden, dus ga ik er alvast een spel mee spelen. Het unlocken van het scherm gaat in iedere prima, eigenlijk veel fijner dan gewoon met de vingers. Tijdens het spelen van een spelletje merk ik al gauw wat de nadelen zijn van de Stylus. Zo moet ik het pennetje veel harder tegen het scherm drukken dan ik met mijn vingers zou hoeven. Dit zorgt ervoor dat je minder snel werkt en je meer bezig bent met de Stylus, dan met hetgeen wat op je scherm gebeurt. Verder is het pennetje niet zo precies. Wanneer je kleine icoontjes op je scherm moet aantikken, gaat dit gepaard met veel meer moeite dan met je vingers. Ook het typen werkt niet erg fijn met dit ding. Het ‘bolletje’ waarmee het pennetje het scherm aanraakt, is eigenlijk te groot voor een smartphone (maar zou op een tablet dus beter tot zijn recht komen). Ook typt het véél minder snel, omdat je nu maar 1 letter/cijfer tegelijk tikt, dan wanneer je met twee handen typt. Ook hier leg ik het pennetje liever opzij.

Wat overigens wel slim bedacht is, is het rubberen plugje wat aan de Stylus vast zit. Hiermee kan je de Stylus heel makkelijk in je telefoon of tablet stoppen en neem je het dus overal mee naartoe. Ik durf alleen niet de proef op de som te nemen om te kijken of het na een dagje meenemen dan nog steeds in mijn telefoon zit. Het lijkt in ieder geval wel goed vast te zitten.

Conclusie

Voor de mensen die veel lezen en dus voornamelijk scrollen, is dit wellicht heel handig. Je scherm blijft er in iedere geval mee schoon. Gebruik jij je telefoon of tablet intensief? Dan kun je hier maar beter niet aan beginnen, omdat het niet heel erg prettig werkt om continu te moeten switchen tussen de Stylus en je gewone vingers. Wel voel ik mij weer even 14 jaar met zo’n dingetje aan mijn telefoon, maar dat geheel terzijde. 🙂

Foto's 2013-04-11 11.58.14

Comments are closed.

Related Posts