fbpx

CES is niet alleen maar de beurs voor alles met een chip erin. Ook accessoires kun je er vinden. Van schoonmaakmiddelen voor je iPad tot allerlei tablet- en smartphone hoesjes zijn aanwezig op de beurs. Nu zijn dat onderwerpen die misschien minder interessant zijn, maar de laptoptassen van MobileEdge zijn dat zeker wel.

Core Gaming

MobileEdge heeft een hele range aan producten, te veel om op te noemen maar de Core Gaming Backpack is wel erg cool. Dit product is in staan om 16″ (Gaming)/17″ (Macbook/Acer) Laptops mee te neme, dankzij het zogenaamde checkpoint friendly ontwerp waarbij de tas helemaal openvouwt en de laptop zichtbaar is. Daarnaast vier aparte opbergvakjes aan de zijkant voor muizen, opladers en powerbanks. Er zijn in totaal vijf aparte opbergvakken voor laptops, iPad (met fleece tegen krassen) waar je keyboards en dergelijke in kunt doen.

Op de rug zitten pads die de tas comfortabel laten zitten (en niet tegen je hele rug geplakt). De twee straps kunnen met een sluiting op de borst ook worden vastgezet. Het enige wat ontbreekt is een band voor om je middel om de laptoptas op je heupen te laten rusten, wat als er zware spullen inzitten geen overbodige luxe is.

Aansluiting voor een powerbank

Geintegreerd in de tas is een aansluiting voor een powerbank. De powerbank kan in een van de twee vakken worden gestopt en de de kabel leidt naar een externe USB aansluiting aan de rechterkant van de tas. Hierdoor kan je van buiten af opladen. De kabel gaat door een speciale opening naar de powerbank in een van de twee vakken.

Aan de voorkant zit een oppervlak met klittenband om gamebadges op te doen (misschien in de VS een groter ding dan hier in Nederland). Ook in het midden en voorvak zitten nog opbergruimtes voor van alles en nog wat, van SD kaarten en USB stick tot allerlei persoonlijke zaken.

Oog voor detail

Wat opvalt is het oog voor detail en gebruikte materialen. Het hengsel is niet alleen van nylon maar is verstevigd met een staalkabel gegoten in plastic. Ook bij de straps zie je dat, er zit iets rek in de straps waardoor het gewicht bij omdoen iets gedempt wordt. Alles voelt solide aan en je hebt niet het idee dat het gaat scheuren c.q. kapot gaat onder het gewicht.

Conclusie

De Mobile Edge Core gamer backpack is een serieuze rugzak voor iemand die comfortabel zijn grote gaming laptop wil meenemen en allerlei toebehoren daarbij. Je kunt de MobileEdge rugzak kopen op de site van MobileEdge zelf of via Amazon (zowel via Duitsland als de Amerikaanse site). De prijs in dollars is $129.99 (zonder verzendkosten of invoerrechten). De site van Amazon in Duitsland  lijkt via Amazon  Global te leveren. Pas wel op met verzendkosten en invoerrechten, het is altijd  vervelend als je, voor dat je  je pakje in ontvangst kunt nemen, nog even de invoerrechten moet betalen.