fbpx

Spotify heeft een event aangekondigd op 24 april. De verwachting is dat hier de eerste hardware van Spotify wordt gelanceerd. Onderstaande foto is uitgelekt. Spotify wil geen commentaar geven.

De controller zou werken met een eigen 4G dataverbinding en ook kunnen fungeren als handsfree kit, met ondersteuning voor Alexa van Amazon.

Na de beursgang op 3 april, waarbij het bedrijf op 30 miljard dollar is gewaardeerd, staat Spotify wederom in de spotlights. De oprichters Daniel Ek en Martin Lorentzon zijn hiermee beide meer dan 1 miljard waard. Toch gaat Spotify zelf niet heel lekker. Zo is er vorig jaar 1,2 miljard dollar verlies gemaakt.

Een nieuwe hardware-tak bij het bedrijf zou weleens een goede strategie kunnen zijn voor de Zweden. De 71 miljoen betalende abonnees brengen aardig wat geld in het laatje, maar toch zijn de royalties voor Spotify bijna niet op te brengen. Een meer winstgevende hardware-afdeling zou daarbij een handje kunnen helpen. Met de toenemende concurrentie van Amazon en Apple is Spotify relatief gezien nog een kleine speler, al zijn ze qua streaming duidelijk nummer 1.