Nintendo Switch Lite komt er aan!

Nintendo heeft de Switch Lite onthuld. Deze compacte gameconsole belooft heel speciaal te worden! Waarom dan? Omdat je hiermee een Switch oppikt tegen een zacht prijsje, misschien zelfs onder de €200!

https://youtube.com/watch?v=i4FCmHeKzdE

Nintendo geeft de Switch Lite een 5,5″-lcd met een resolutie van 1280×720 pixels. De resolutie is daarmee gelijk aan de reguliere Switch, maar die heeft een iets groter 6,2″-lcd. Ook ontbreekt de sensor om de helderheid van het scherm automatisch aan te passen. Dat moet je nu dus handmatig doen. De Switch Lite is met 275 gram ook wat lichter dan de gewone Switch .Die weegt ongeveer driehonderd gram, maar dat is exclusief de Joy-Cons.

De Nintendo Switch Lite heeft die losse controllers niet, maar ingebouwde Joycons. Voor games die motion controls vereisen zijn daarom optionele Joy-Cons nodig. De Lite-versie van de Switch heeft geen HD Rumble en ook geen infraroodcamera’s zoals in de Joy-Cons. Het apparaat heeft afmetingen van 91,1x208x13,9mm en daarmee is de Switch Lite iets minder breed en hoog dan gewone Switch die afmetingen van 239x102mm heeft.

Het is niet mogelijk om de Switch Lite aan een tv te koppelen. De handheld is alleen geschikt voor Switch-games die een handheldmodus hebben. Nintendo wijst erop dat dit op de verpakking van games is aangegeven. Volgens Nintendo gaat de accu van de Switch Lite langer mee dan die van de gewone versie. Op de specificatiepagina staat dat er zo’n vier uur Zelda: Breath of the Wild gespeeld kan worden, bij de reguliere Switch is dat drie uur. De accucapaciteit is met 3570mAh echter lager; de bestaande Switch heeft een 4310mAh-accu. Of er een verschil zit in de gebruikte soc is niet duidelijk. Nintendo geeft enkel aan dat er een Nvidia Tegra-soc in de nieuwe Switch, zonder het specifieke model te noemen.

Nintendo maakt geen europrijs bekend, maar in de Verenigde Staten komt de Switch Lite uit voor 199 dollar. Dat is honderd dollar goedkoper dan de adviesprijs van de reguliere Switch. In Nederland en België kost de Nintendo Switch ruim driehonderd euro. We verwachten dat de Switch Lite zo’n honderd euro goedkoper zal zijn.

Related Posts