fbpx

Als je het aan ons vraagt (en wat doe je hier anders?) is de Nintendo Switch dé spelcomputer van dit moment. Bovendien is de Switch eigenlijk de enige draagbare game console van dit moment. Reden genoeg om diep in de Switch en alle mogelijkheden die Nintendo biedt te duiken.

In deze special

  1. Wat is de Nintendo Switch?
  2. De hardware
  3. De beste Nintendo Switch games
  4. Switch Online
  5. Nintendo Switch Pro controller (en alternatieven)
  6. Nintendo Switch Case
  7. Switch Dock
  8. Nintendo Switch aanbieding
  9. Nintendo Switch kopen
  10. Switch Bundels

Wat is de Nintendo Switch?

Simpel: dé draagbare spelcomputer van het moment. De Switch werd geintroduceerd in maart 2017 en is daarmee nog maar relatief kort op de markt. Toch is de spelcomputer ongekend populair: sinds de release zijn er 32 miljoen exemplaren verkocht. Alleen het record van de  Nintendo Wii staat nog, met 101 miljoen exemplaren. Wie weet gaat de Switch dat nog overtreffen! In 2018 was het de meest verkochte console in de VS, dus het gaat in ieder geval de goede kant op.

De Nintendo Switch is de meest verkochte game console van de VS

Nintendo is bekend geworden met de Gameboy. Sindsdien staat het Japanse bedrijf bekend om zijn innovatieve ideeen en een gebruikservaring die altijd heel logisch en vloeiend overkomt. Of het nou de oorspronkelijke Gameboy, de Wii of de huidige Switch is, gebruiksgemak staat altijd op de eerste plaats.

De hardware

De Nintendo Switch bestaat uit een body met daarin het touchscreen en alle elektronica. Aan beide kanten van het scherm zitten de Joycon controllers. In het onderstaande foto zijn die blauw en rood, maar er zijn ook versies met grijze controllers. Ook zijn er speciale bundels van de Nintendo Switch verkrijgbaar met aparte kleuren.

De Nintendo Switch heeft een capacitief ips-lcd touchscreen van 6,2″ en een resolutie van 1280×720 pixels. Het scherm heeft dus een 720p-resolutie, terwijl de Switch via de dock in staat is tot een Full-HD output van 1920×1080.

De processor is een quad-core ARM Cortex-A57 die op 2 Ghz draait. De GPU is een Nvidia Maxwell met 256 cuda-cores die draait op 1 Ghz.

Nintendo Switch Pro controller (en alternatieven)

Switch Pro controller

De Nintendo Switch Pro controller is een van de fijnste upgrades die je voor de Switch kunt kopen. Speel je regelmatig thuis op de bank, met de Switch in de dock en het beeld op je tv? Dan ben je ongetwijfeld tegen de matige ervaring van de Joy-Cons in de houder aangelopen. De Joy-Con-houder is leuk, maar vrij klein, zeker voor volwassen handen.

De Pro controller daarentegen is een stukje groter. Dit speelt een stuk beter. Daarnaast voelt deze controller ook veel steviger en meer high-end dan de oplossing die je gratis van Nintendo krijgt. Wie had dat gedacht :). De Nintendo Switch Pro-controller is te koop via bol.com.

Vergelijking tussen de verschillende controllers

Switch Pro ControllerHoriPDP
DraadloosJaNeeNee
Force feedbackJa, HD RumbleNeeNee
Prijs€71,99€29,99€28,99

Nintendo Entertainment System-controllers

Heb je een Nintendo Switch Online-abonnement? Dan kan je via de My Nintendo Store deze exclusieve controllers aanschaffen. Het design is 1 op 1 overgenomen van de oude NES controllers en scoort daarmee een 10 als het gaat om nostalgie. Bovendien zijn de controllers, net als de Joycons, aan de zijkant van de Switch te klikken. Hiermee zijn de NES-controllers op te laden.

Let op! Er is een reden dat je deze controllers alleen kunt kopen als je een abonnement hebt. Ze werken helaas alleen met de NES games voor de Switch.

De beste Nintendo Switch games

 

Nintendo Switch kopen

Te koop via Bol.com met blauwe en rode Joy-Cons of met de grijze Joy-Cons.

Nintendo Switch bundels

Pokémon Let’s Go, Pikachu! Bundel. Te koop via Bol.com.