De unieke ‘pump-it’ Scorkl! 1

De unieke ‘pump-it’ Scorkl!

Ontdek de bijzondere wereld onder de waterspiegel met de Scorkl. De Scorkl is een ongelooflijke gadget die je namelijk 10 minuten onder water kan laten ademen! Dit kleine toestel is in principe een soort gekrompen duikfles met een ademend mondstuk.

Vernuftig persluchtapparaat

We vonden deze gadget voor duikers en waren direct enthousiast. Pomp heel gewoon de kleine gele luchtfles vol met zijn speciaal daarvoor ontworpen handpomp, en je kunt er vervolgens direct al 10 minuten mee onderwater zwemmen. Nadat jij jouw Scorkl helemaal leeg hebt gezogen, kun je hem uiteraard met de meegeleverde handpomp weer bijvullen.

Dit vernuftige en compacte persluchtapparaat is echt een topproduct, dat uiterst compact en licht van gewicht is, waardoor het bijzonder draagbaar overal naartoe genomen kan worden.

Simpele werking

De werking ervan is behoorlijk simpel onderwater. Bovenaan de Scorkl zit een mondstuk, net zoals bij een gewone snorkel. Je plaatst die in je mond en houdt het apparaat vervolgens met jouw hand vast. Je kunt hierbij direct de manometer aan de zijkant aflezen, zodat je precies weet hoeveel zuurstof jij nog over hebt.

De Scorkl maakt gebruik van een zogenaamd ‘altijd aan’ en ‘adem-wanneer-je-maar-wenst’ gebalanceerde eentrapsregelaar, die vertrouwt op bewezen technologie die idem dito aangetroffen wordt in duikregelaars die door duikers wereldwijd gebruikt worden. 

Omdat de duikfles simpel door jouzelf na te vullen is, kan je die Scorkl telkens weer blijven gebruiken. De Scorkl beschikt over een duikfles die aan dezelfde normen voldoet als een normale SCUBA duikfles, zodat je weet dat het behoorlijk duurzaam en effectief is.

De bijgeleverde pomp werkt overigens door de Scorkl onder een zeer hoge druk van maximaal 3.000 psi met lucht te vullen. Elke Scorkl wordt daarnaast standaard geleverd met een vuladapter voor een duikfles, wat betekent dat je hem in plaats van met de handpomp ook kunt vullen met een grotere SCUBA luchtbus.

Visie van de maker

David hallamore, de maker van de Scorkl, heeft vermeldt dat het zijn idee was om het met de Scorkl voor iedereen mogelijk te maken om op een eenvoudige manier de onderwaterwereld te kunnen verkennen, zonder de noodzaak van een dure SCUBA kit.

“Scorkl opent een geheel nieuwe wereld van onderwateravonturen voor een fractie van de kosten, plus het gedoe van een traditionele duikuitrusting’, legt hij uit. “Ik denk dat het een echte doorbraak is voor iedereen die van water houdt.”

De Scorkl zorgt ervoor dat iedereen er onder water mee kan zwemmen. Het is bij correct gebruik veilig en gemakkelijk te bedienen. Maar hoe verleidelijk het apparaat er ook uitziet, is de Scorkl volgens de experts zeker ééntje die enkel voor individuen bestemd is die reeds over een duikbrevet beschikken. De Scorkl is dan ook bedoeld voor zowel professionele duikers, als recreatieve snorkelaars die al wat duikervaring hebben opgebouwd.

Conclusie

De Scorkl is een compacte, draagbare en eenvoudig bij te vullen zuurstoffles die zorgt voor een bijzondere onderwaterervaring. Het geeft jou tot 10 minuten de tijd om de wereld onderwater te verkennen. De Scorkl beschikt over een manuele duikflespomp, opdat je hem altijd bij kan vullen wanneer je ermee wilt duiken. Pomp de Scorkl ‘gewoon lekker op’ en je bent er klaar voor om het water in te gaan!

Related Posts
Review: Synology DS212J NAS 9
Lees meer

Review: Synology DS212J NAS

Imagine you are tired of using external hard drives. Suppose you just want to centrally store files for…