Ferrolic

#TomorrowsGadget: Ferrolic – adembenemende klok

Bijzonder klokje! Het met Ferro Fluid gevulde klokje maakt bewegingen waardoor je de hele tijd ernaar blijft kijken. Huh?!

Heel af en toe komt er een gadget langs die letterlijk adembenemend is. Waar je naar blijft kijken. Dat is zeker ook het geval met Ferrolic. Wat het is? Een klok, maar dan net even anders.

De Ferrolic is een klok die op een uitermate natuurlijke manier beweegt. Alsof je naar regendruppels op je zolderraam zit te kijken. De Ferrolic is bedacht door de Nederlandse student Zelf Koelman die bezig is zijn Master Industrial Design af te ronden aan de Technische Universiteit van Eindhoven.

Ferrolic by Zelf Koelman

De Ferrolic is gemaakt van het Ferro Fluid dat op een zeer natuurlijke manier beweegt. Net als de natuur is het gedrag van de Fluid onvoorspelbaar, waardoor de klok er steeds anders uitziet. Via wifi is de Ferrolic verbonden met een webbrowser waarin je kunt bepalen wat je wilt zien.

Omdat de Ferrolic is ontworpen op open source software kun je ook je eigen animaties creëren. De mogelijkheden zijn eindeloos, van geschreven tekst, tot vormen en animaties.

Bekijk onderstaand filmpje, op full screen, en laat je betoveren door de Ferrolic.

Prijs & beschikbaarheid

De Ferrolic wordt geproduceerd in kleine batches en kost € 7500 exclusief btw.

Related Posts
HTC breidt Desire serie uit met de HTC Desire 530 en 825 6
Lees meer

HTC breidt Desire serie uit met de HTC Desire 530 en 825

HTC introduceerde eerder deze week de HTC Desire 530 en de HTC Desire 825. Deze toestellen zijn gericht op iedereen die het verlangen heeft zich te onderscheiden van de massa en vindt dat telefoons tegenwoordig ook doorgaan als fashion-item. Meer weten van deze hippe telefoon? Lees dan verder.