N26 transparante Mastercard 1

N26 transparante Mastercard

Als je van technologie en gadgets houdt kun je bijna niet meer zonder een creditcard. Toch is het aanvragen van een creditcard niet altijd even gemakkelijk. Je moet een vast inkomen hebben dus als zzp-er val je al snel buiten de boot. Ook met een BKR-registratie is het niet mogelijk een creditcard aan te vragen. Al die problemen heb je niet met een pre-paid creditcard. En als ze er dan ook nog zó goed uitzien? Dan zijn wij om!

N26 is een nieuwe bank oftewel een neobank. Deze nieuwe lichting banken heeft geen geldautomaten en bankfilialen waar je oma ook naar toe kan. Alles gaat online, wat eigenlijk heel vanzelfsprekend is geworden. En het mooie is dat je rekening bij N26 gratis is! Je leest het goed, deze rekening kost je niets! Ook die gave transparante Mastercard krijg je gratis bij het openen van een rekening.

Ook voor een gratis zakelijke rekening kan je bij N26 terecht. Vooral voor zzp-ers is dit een interessante optie. Je kunt dan gemakkelijk je inkomsten en uitgaven bijhouden zonder dat er direct kosten om de hoek komen. Een rekening bij de grote banken kost je al snel een tientje per maand.

N26 transparante Mastercard 3

N26 prepaid creditcard

De creditcard die N26 aanbiedt is standaard een Mastercard, maar je kunt ook kiezen voor Visa. Beide zijn van het prepaid type, dus eigenlijk wat je een debitcard zou noemen. Het werkt vergelijkbaar met een pin-pas, dus betalingen worden direct van je rekening afgeschreven. Je kunt echter wel overal betalen waar Mastercard geaccepteerd wordt, dus ook online of bij het huren van een auto.

Het grote voordeel is dat je geen beperkte limiet hebt. Met een “echte” creditcard zit je vast aan die limiet. Vaak is dat €1000 tot €2500. Wil je meer uitgeven? Dan zul je een storting moeten doen naar een speciale rekening van je bank. Het kan dan nog enkele dagen duren voor het bedrag ook echt beschikbaar is. Ik kan je uit eigen ervaring vertellen, dat kan behoorlijk wat gedoe opleveren. In mijn geval was het ING die totaal niet mee wilde werken. Met N26 heb ik dat probleem dus niet meer!

N26 Metal

Voor de echte big spenders heeft N26 een andere optie: Metal. Ook deze kaart is zo gelikt dat je wat mij betreft echt van een gadget kunt spreken. Cleaner dan dit worden creditcards niet!

N26 transparante Mastercard 5

De zwarte creditcard die je bij N26 Metal krijgt is gemaakt van zwart roestvast staal en weegt 18 gram. Vind je zwart toch iets té zwart? N26 levert deze prepaid Mastercard ook in zilver en roségoud. Helaas is deze kaart niet gratis, maar is hij onderdeel van het Metal-pakket. Je krijgt hierbij ook zaken als een reisverzekering, dus het kan een interessant aanbod zijn. Zelf heb ik toch gekozen voor de gratis optie. Niet alleen omdat ik een rasechte zuinige Hollander ben, maar ook omdat ik al een prima reisverzekering heb.

Related Posts
apple carplay
Lees meer

Wat is Apple CarPlay en wat kun je ermee?

Bijna toe aan een nieuwe auto? En, overweeg je een "technoglogy pack"? Handig je smartphone verbinden met het systeem van de auto kan tegenwoordig bij veel automerken. Middels Apple CarPlay wordt de slimme gebruikerservaring van iOS doorgezet in je auto. Lees alles over CarPlay!