(bijna) Je hele leven zichtbaar door Sony’s Smartband en Lifelog-app

Zo af te toe zijn er momenten in een mensenleven dat je je afvraagt of je het roer niet eens moet omgooien. Zo’n moment overkwam mij vorig jaar toen ik na 13 jaar trouwe dienst bij hetzelfde bedrijf op straat kwam te staan. Elke werkdag rinkelde mijn wekker om 5.00 uur om voor de files uit van Brabant naar Badhoevedorp te rijden, zat ik  gemiddeld 9 uur achter mijn bureau om tegen 17.00 uur weer in de auto te stappen en in 1.5 tot 2 uur al filerijdend naar huis te gaan. De avonden? Tja vaak nog even de laptop aan om wat mails te lezen en beantwoorden. Niet echt een levensstijl om trots op te zijn en gezond oud mee te worden.

IMAG0025_1Nu ik zelf de uren in de dag kon invullen, was het om mijn levensstijl eens onder de loep te nemen. Bewegen en goede voeding zijn daar om te beginnen de belangrijkste bestanddelen van. Omdat ik graag wil weten of verandering ook verbetering is, probeerde ik via diverse apps zoals My Wellness, Runkeeper en MyFitnessPal inzicht te krijgen in mijn voedingspatroon en energieverbruik. Deze apps leveren mij een belangrijke bijdragen in mijn bewustwording en de keuzes die ik dagelijks maak.

Sinds kort heb ik daar de Sony Smartband SWR10 en Lifelog app aan toegevoegd. Deze ‘wearable’ registreert 24 uur per dag diverse activiteiten en geven mij daardoor een nog nauwkeuriger beeld van mijn levensstijl. De Smartband, een kleine oplaadbare unit die je in een rubber polsbandje klikt, draag je de hele dag om je pols en meet mijn slaappatoon, calorieënverbruik en activiteiten zoals stappen, lopen, joggen, fietsen en autorijden. Het is niet nodig om de app aan te zetten zoals bij Runkeeper. Wanneer je de lifelog app op je smartphone opent, synchroniseert deze met de Smartband en zie je in een handig overzicht de resultaten van uur tot uur, zelfs inclusief een kaart van de route die je hebt afgelegd. De lifelog app registreert ook zonder de smartband een aantal zaken zoals hoeveel minuten per dag je met anderen hebt gecommuniceerd via een telefoongesprek, email, twitter, whatsapp, linkedin, facebook etc. En hoeveel tijd je met je smartphone hebt besteed aan muziek luisteren, video kijken, gamen, browsen op het internet, en foto’s maken.

IMAG0029_1IMAG0033

De eerste keer dat ik ’s avonds de balans van mijn dagbesteding opmaakte, schrok ik van het aantal uren dat ik met verschillende apps in de weer was geweest en hoeveel tijd ik over de hele dag in de auto had gezeten. Met de Smartband en lifelog app is mijn bewustwording van de keuzes die ik dagelijks maak, nog completer geworden. Er zijn dagen dat ik tussentijds de lifelog app check en denk, ik ga mijn doelstelling qua bewegen of verbranding van calorieën op deze manier niet halen. Dan zet ik mijn laptop uit en ga op mijn fiets de Biesbosch in. De Smartband en lifelog app zijn als het ware mijn coaches die ik raadpleeg en naar aanleiding waarvan ik mijn acties onderneem en naar resultaten kijk.

DSC_0719 (1)

Ik denk dat mijn zelfdiscipline helpt bij het gebruikmaken van deze tracker als e-coach. Ben je niet zo’n grote doorzetter dan vrees ik dat de Smartband binnen een maand wel eens in de la zou kunnen liggen. Ondanks dat de Smartband en Lifelog app heel veel informatie bieden, maak ik ook nog steeds gebruik van de apps My Wellness, Runkeeper en MyFitnessPal omdat deze informatie geven die overal net iets dieper op ingaat en ook aan elkaar gekoppeld kunnen worden. Ik zie voor de Smartband en lifelog app dus nog wel ruimte voor verdere ontwikkelingen.

Related Posts
apple carplay
Lees meer

Wat is Apple CarPlay en wat kun je ermee?

Bijna toe aan een nieuwe auto? En, overweeg je een "technoglogy pack"? Handig je smartphone verbinden met het systeem van de auto kan tegenwoordig bij veel automerken. Middels Apple CarPlay wordt de slimme gebruikerservaring van iOS doorgezet in je auto. Lees alles over CarPlay!