CAT S62 PRO kan nog meer tegen een stootje 1

CAT S62 PRO kan nog meer tegen een stootje

Soms krijg je telefoons op je bureau waarop dat is een tijd geleden dat ik er een in handen had! Zo ging het ook met de CAT S62 Pro, hoewel het een jaar geleden was dat ik de C52 reviewde. Misschien heb je nu denkt Caterpillar dat zijn toch die bulldozers en ander groot zwaar materieel?

CAT S62 PRO kan nog meer tegen een stootje 3

Daar is Caterpillar ook bekend maar heeft daar naast producten hebben ze ook nog mobiele apparaten.

Als ik heel eerlijk ben moet ik zeggen dat Catarpillar ze niet zelf ontwikkelt, dat is toch een specialisme dat niet primair bij hen ligt, maar dat ze het werk in licentie hebt gegeven aan de Engelse Bulllitt groep.

De mobiele telefoons worden volgens de specificaties van de brandowner gemaakt, zoals je eigenlijk altijd ziet bij dit soort licenties. Het feit dat je een merk wat niets met mobiele telefoons per se te maken heeft in licentie kunt geven op basis van de uitstraling van duurzaamheid en robuustheid betekent ook dat je zeker wil weten dat de licentienemer ook zorgt dat het merk sterk blijft. Dus focus op de kernwaarden.

Voor wie?

Maar wie spreekt CAT als merk aan? Is er een specifieke doelgroep? Zijn dat aannemers, bouwvakkers en zo voort? Of mensen die wel een telefoon met een robuste uitstraling willen of die al een paar telefoons hebben laten vallen? De CAT S62 Pro kan van een val van maximaal 1,8 m op de grond overleven, let wel: vallen niet gooien!

CAT S62 PRO kan nog meer tegen een stootje 5

CAT S62 zal niet iedereen aanspreken, het is geen designtelefoon in de zin van een Apple of misschien de high-end Samsung Galaxy. Een mobiel is voor sommige mensen een fashion item en uitstraling is alles. Met name voor jongeren (bijvoorbeeld op de middelbare school) is de juiste telefoon (merk en model) gewoon een must. CAT zal zeer waarschijnlijk niet een van de merken zijn die hoog op de verlanglijstjes staat. Maar dat geeft niet. Je kunt toch niet opboksen tegen Apple of Samsung.

Werken met je handen

Laten we aannemen dat de CAT liefhebber iemand is die veel met zijn handen werkt, bijvoorbeeld in de bouw. Het is een stevige telefoon die kan vallen en ook qua apps gebruikt kan worden in een bouw omgeving. Niet alleen qua apps is de focus op de bouw, ook de warmte camera is typisch iets waar je een behoefte aan hebt in dat soort omgevingen. Natuurlijk is het een keer leuk om te laten zien aan je vrienden dat iemand ‘hot’ is (de meeste mensen zijn dat op een thermische camera) maar de echte waarde is natuurlijk als je dit voor je werk nodig hebt, bijvoorbeeld bij isolatie. Een paar voorbeelden. In de bovenste afbeelding zit iemand in een koele kamer op de bank. Het tweede voorbeeld is een groot glas cola met ijs wat duidelijk kouder is.

CAT S62 PRO kan nog meer tegen een stootje 7
CAT S62 PRO kan nog meer tegen een stootje 9

Specificaties

Een kleine selectie van de specificaties zoals die online staan. Dit zijn de algemene specificaties, later kijken we nog naar de specifieke zaken zoals de Thermische Camera (FLIR).

Netwerk2G, 3G, 4G
Processor
TypeQualcomm Snapdragon 660, 2.0GHz octa-core processor
Platform
OSGoogle Android™ 10 (met upgrade naar 11)
Afmetingen
Afmetingen158.5 x 76.7 x 11.9mm
Gewicht248g
Display
DisplaySuperhelder 5,7” Display – FHD+ (1080 x 2160) 18:9. TFT LCD, natte vingers/handschoen technology**
SchermCorning® Gorilla® Glass 6

Zoals je kunt zien, is de CAT S62 Pro redelijk modern, in de zin dat het gemiddelde specs zijn voor wat betreft de Processor, Netwerk ondersteuning gaat tot en met 4G, dus geen 5G! Het beeldscherm is ongeveer de grootte van de Iphone 11 maar de dikte is groter (dit is natuurlijk ook vanwege het rugged karakter).

De batterij zal zo’n twee dagen mee gaan, afhankelijk van wat je ermee doet. Dit is zeker niet gek. De moderne Mobiele telefoon heeft zoveel functionaliteit hij maakt ook eigenlijk zoveel gebruik van allerlei mogelijkheden tot communiceren van alert en tot allerlei apis Dat je eigenlijk nu al rekening mee houdt dat je na een dag je mobiel oplaad of anders gezegd, dat je aan het einde van de dag je mobiel weer op de lader legt.

Omdat de telefoon Android gebruikt dan is de socialiteit natuurlijk bekend. In iedere leverancier kan daar zijn eigen smaak van maken door een combinatie te maken van aan de ene kant bepaalde apps die wel of niet geladen worden en aan de andere kant, en dat is ook het geval bij de cat telefoon bepaalde hardware uitbreidingen zoals al eerder genoemde thermische camera maar ook een speciaal de programmeerknop die je normaal niet op zit en die de mogelijkheid geeft om over paalde voor keuze in te stellen voor kort drukken en ook voor wat langer drukken. En op deze manier wordt het toch op een toestel dat anders is dan de andere Android toestel.

Een goede Camera

Qua camera levert de telefoon en niet de aller hoogste specificaties. En sommige merken gaan al naar de 64 mega pixel en camera’s en soms nog wel hoger bij een topmodellen. Als je dan een foto maakt en dan ben je heel snel en 10 MB kwijt voor een foto. Toch over opslagcapaciteit hebben er zitten 128 GB opslag in het apparaat wat ga dus behoorlijk veel te doen is veel te noemen is. Daarnaast kan je of een tweede sim of een micro SD kaart in de telefoon plaatsen waardoor nog meer opslagcapaciteit beschikbaar komt. De maximale opslagcapaciteit op de SD kaart is 128 gigabyte. Hoewel het toestel geen 4K scherm heeft ze toch een staat om 4K opnames te maken. 4K beeld is natuurlijk wel iets wat heel veel opslagcapaciteit vereist omdat het vier keer de resolutie van HD is. Waar komt die 128 GB dan ook handig van pas.

Een foto is zo gemaakt

Hoe zit het met het maken van foto’s? Een goeie vraag ik heb wat opnames gemaakt buiten en binnen. Als vergelijking heb ik daarnaast dezelfde opnames gemaakt met een iPhone 11 om te kijken of er veel verschil in zit.

Persoonlijk vind ik dat een mobiele camera met name voor het snelle en foto’s maken die geschikt is. Als ik echt de foto’s die zou willen maken dan pak ik mijn spiegelreflexcamera is natuurlijk meer mogelijkheden heeft hij maar ook duurder is en natuurlijk veel groter.

De prijs van de CAT telefoon is € 650 wat een prijs is die niet enorm hoog is maar ook niet super laag. Als je kijkt naar sommige opkomende merken dan zie je dat je daar, voor dat geld, hogere specificaties krijgt maar wel zonder de specifieke robuuste uitstraling van CAT.

Ik heb eens gekeken maar er zijn eigenlijk niet zoveel merken die specifiek voor deze markt telefoons maken, het is meer een nichemarkt dan dat het echt een volume markt is waar bijvoorbeeld Apple zich in bevindt. Apple heeft natuurlijk ook het voordeel dat zijn hele sterke fan base hebben die eigenlijk bijna alles wat Apple uitbrengt mooi vind en ook bijna zonder blikken of blozen hij is meer dan € 1000 uitgeeft aan een nieuwe telefoon, sommige mensen ieder jaar of iedere twee jaar.

Zoutnevel bestendig

Natuurlijk is een toestel zoals dit is een bestand tegen stof en water in. Dit wordt geclassificeerd met de IP standaard, IP68 & IP69 en Mil-Spec 810H: stofdicht en valbestendig tot 1,8 m, trillingen, zand, zoutnevel en drukbestendig. Kortom, daar zit je goed mee. Ik heb het niet allemaal uitgeprobeerd, ik moet altijd ik moet ik zeggen dat ik het altijd een beetje eng vind om een telefoon te laten vallen ook al zou deze er tegen moeten kunnen om de dood te-voudige reden dat het een review exemplaar is want op geef met ook gewoon weer terug moet. Onderwater ja dat kan je natuurlijk altijd wel eventjes testen dus onder de verbaasde ogen van mijn jongste zoon liet ik per ongeluk de telefoon in de wasbak vallen. Hij schrok zich rot en ik heb haar uitgelegd dat de telefoon korte tijd onder water blijven maar dat het niet voor iedere telefoon geld. De SD kaart kan trouwens 128 GB waardoor de totale geheugen tot 256 GB in de telefoon kan worden geüpgraded.

Draadloos en NFC

Daarnaast kan de CAT NFC lezen dat betekent dat je het voor allerlei dingen kunt gebruiken zoals betalingen maar ook het lezen van NFC tags. Draadloos opladen is misschien niet de grote hit geworden die maandags een aantal jaren geleden maar het is toch wel een functionaliteit die in veel moderne ziet, onder andere in mijn iPhone en 11 uur. Is natuurlijk wel handig om gewoon je telefoon ergens kunnen neerleggen en en dan op te laden. Je legt hem dan zit ik wel neer op een oplaad. En niet zomaar ergens op je bureau waarom dat maar omdat het opladen met een stekker in dit geval uw pc wat ondersteund wordt door de CAT telefoon is ook eigenlijk een hele goeie mogelijkheid is muziek persoonlijk het draadloos laden niet zo erg.

De versie 10 van Android is geïnstalleerd op deze telefoon, met daarbij de opmerking dat ook versie 11 op het toestel zal komen.

Conclusie

De CAT S62 is een telefoon die aan de bovenkant zit van de middenmoot. Lager dan Apple en Samsung maar hoger dan XIAOMI en Huawei. Het toestel is rugged en kan tegen een stootje, kan in het water vallen (als je hem er ook maar weer uithaalt) en een van een metertje vallen overleven zonder problemen. Het toestel wordt gepositioneerd met de APPS en de Flir camera voor bijvoorbeeld aannemers, iets wat ook een goede keuze lijkt. Een Flir camera heeft voor de rest van de wereld niet erg veel toegevoegde waarde in het normale leven.

De specs zijn goed maar niet spectaculair. Alle androids lijken toch wel min of meer op elkaar en het is de Flir camera die het onderscheid maakt. Niet de andere specs hoewel dar ook niets mis mee is.

Al met al een aanrader voor

Prijzen

De Cat S62 is te koop bij onder andere CAT zelf of een van de retail partners zoals Bol.com. Check de links voor prijzen, er kunnen opmerkelijke verschillen in zitten. Altijd de moeite waard om te checken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts
Eerste indruk Grohe Sense 32
Lees meer

Eerste indruk Grohe Sense

Het Internet of Things: een nieuwe trend waarbij werkelijk alles connected is. De Grohe Sense is zo’n IoT-apparaatje.…