Logitech G en KNAF Digital lanceren digitale racecursus met officiële KNAF-licentie 1

Logitech G en KNAF Digital lanceren digitale racecursus met officiële KNAF-licentie

Al jaren is het segment van racegames zeer populair. Van de realistische Formule 1 simulaties die we een tijd geleden hebben gereviewed tot rally- / off road rijden in Dirt tot de meer arcade aanpak van the Need For Speed, racen wordt door veel mensen gedaan op hun PC, XBox of Playstation.

Wil je echt lekker racen is een keyboard of gamecontroller echt niet voldoende. Een goed racestuur bijvoorbeeld de G923 van Logitech is dan geen luxe en een hoge racestoel, bijvoorbeeld een Playseat, ook niet.

Want, goed zitten met een realistisch stuur en pedalen op de juiste afstand is heel belangrijk om lekker te kunnen racen. Geloof me, ik heb een setje getest in het verleden en het maakt echt verschil

Logitech G en KNAF Digital lanceren digitale racecursus met officiële KNAF-licentie 3
Rudy van Buren achter de simulator op Zandvoort

De uitdaging natuurlijk wel om het racen onder de knie te krijgen. En daar zit hem vaak de uitdaging. Het is namelijk erg moeilijk. Raceautos hebben veel vermogen en ook in de racegames is dat zo. Gelukkig zijn er allerlei settings die het leven makkelijker maken zodat je toch binnen korte tijd een rondje kunt rijden. Haal je echter alle hulpmiddelen eraf dan gaat het nog wel op het rechte stuk maar de eerste bocht lig je eruit. Voor Max Verstappen is het eenvoudig maar voor gewone mensen een heel stuk moeilijker.

Digitale Racecursus

De Knac Nationale Autosport Federatie (KNAF) heeft een speciaal opgezette digitale racecursus ontwikkeld. Deze cursus kan door iedereen gevolgd worden op KNAF Digital. Met een aantal korte videos door Rudy van Buren (Porsche Carrera Cup Deutschland en officieel simulatorcoach voor KNAF-licentiehouders) krijg je tips over ideale lijn, rempunten, zithouding en zo voort. In een kwartiertje heb je de videos bekeken en kan je een certificaat aanvragen. De videos zijn kort maar duidelijk. Dat ze kort zijn is niet erg, racen leer je namelijk meer door het te doen (en gierend uit de bocht te vliegen) dan door naar videos te kijken.

Logitech G en KNAF Digital lanceren digitale racecursus met officiële KNAF-licentie 5

Certificaat is binnen. Het is echt een eerste begin en daarom ook laagdrempelig opgezet.

Eventueel kan je nog een echte licentie aanvragen maar dat kost 20 EUR p/j. Dan kan je ook mee doen om prijzengeld, aan speciale (selectie)competities voor internationale wedstrijden en speciale acties. Ook krijg je een set race handschoenen van Logitech.

Het certificaat heeft nog een ander voordeel, als houder van de digitale KNAF-racecertificaat krijg je nu 30% korting op de aanschaf bij geselecteerde retailers. Dat is een serieuze korting op een topstuur van Logitech. Het bestaat uit een racestuur met pedalen en TRUEFORCE (Logitech force feedback-technologie) voor een extra dimensie bij het racen.

Logitech G en KNAF Digital lanceren digitale racecursus met officiële KNAF-licentie 7

Niet echt of net echt?

Als je zegt dat is toch niet echt dan heb je het fout. Max Verstappen oefent veel op simulaties, ik heb wel eens gehoord enkele uren per dag. Met KNAF Digital wordt een stap in de ontwikkeling van erkende digitale autosport.

Hou je van racen op console of PC en wil je naar een volgend niveau gaan qua skills, haal dan je Digitale Racelicentie!

Logitech G en KNAF Digital lanceren digitale racecursus met officiële KNAF-licentie 9
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts