LG Stylus 2 eerste smartphone met DAB+ 1

LG Stylus 2 eerste smartphone met DAB+

LG Electronics presenteerde onlangs de LG Stylus 2 met DAB+. DAB+ is de standaard voor digitale radio-uitzendingen. LG introduceerde deze feature tijdens de Radiodays Europe 2016 in Parijs, ’s werelds grootste radioconferentie.

LG Electronics presenteerde onlangs de LG Stylus 2 met DAB+. LG introduceerde deze feature tijdens de Radiodays Europe 2016 in Parijs, ’s werelds grootste radioconferentie. 

De LG Stylus 2 is een van de eerste smartphones met DAB+. Het toestel heeft een chipset die deze technologie ondersteunt en een applicatie waarmee gebruikers digitale radio kunnen luisteren. Daarnaast is er een technische interface beschikbaar waarmee omroeporganisaties hun eigen apps kunnen ontwikkelen om internetdiensten te combineren met radio.

Wat is DAB+ ook alweer?

Met DAB+ (Digital Audio Broadcasting) kunnen gebruikers meer zenders beluisteren dan via de traditionele FM-radiofrequenties. Waar huidige radio-apps veel data gebruiken bij het streamen van uitzendingen, laat DAB+ mensen naar radio luisteren zonder extra kosten en bovendien in een behoorlijke audiokwaliteit. DAB+ vervangt momenteel geleidelijk aan de analoge FM-radio ontvangst.

lgstylus2 LG Stylus 2

LG Stylus 2 Specs

Genoeg over DaB+, de LG Stylus 2 heeft buiten het leuk kunnen luisteren naar (digitale) radio, ook nog tal van andere specs. Zo heeft het apparaatje een 5,7 inch HD beeldscherm (1280 x 720) en twee camera’s. De camera achter heeft 13 megapixels en de selfie-cam heeft er 8. Natuurlijk past er ook een MicroSD-tje in voor opslag. Hij heeft 1,5GB RAM en een processor van 1,2 GHz. Niet de snelste jongen van de klas, maar wel degelijk. De LG Stylus 2 wordt geleverd met Andoid Marshmallow (6.0), kan 4G hebben en weegt 145 gram. Het formaat tenslotte is 155 x 79,6 x 7,4mm.

Prijzen en beschikbaarheid

Wat de adviesprijs of de beschikbaarheid precies is, wisten we op het moment van schrijven niet.

Related Posts