chronos-leather-slv

Nieuwtje: Garmin komt met Fenix Chronos

Garmin introduceert Fenix Chronos, een collectie unieke smartwatches verkrijgbaar in drie high-end modellen. Een met titanium en een geborstelde titanium polsband, een van roestvrijstaal met een geborstelde roestvrijstalen polsband en roestvrijstaal met een vintage leren polsband. De nieuwe collectie smartwatches moet de kloof overbruggen tussen een horloge en een smartwatch met functie en stijl in een tijdloos ontwerp.

Garmin Fenix Chronos collectie

fenix-chronosGarmin heeft sinds tientallen jaren de harten van avonturiers en sporters wereldwijd. Fenix Chronos moet als ontwerp zowel outdoor als bij officiele gelegenheden gebruikt kunnen worden. Hier voor maakt Garmin gebruik van traditionele hoogwaardige materialen (titanium, leer en roestvaststaal). Door dit te combineren met moderne smartwatch-functies wordt de nieuwe generatie horloges gedefinieerd.

Voor sport en outdoor

De Fenix Chronos collectie is uitgerust met diverse multisport- en navigatiefuncties. De watch maakt gebruik van een metalen EXO antenne met GPS en GLONASS satellietontvangst. Ook is er een hoogtemeter, barometer en 3-assig kompas aanwezig. Gecombineerd met Garmin Elevate polshartslagtechnologie kunnen gebruikers activiteiten en prestaties monitoren en meten. De horloges worden geleverd met voorgeladen activiteitenprofielen en gerelateerde sportfuncties. Denk hierbij aan hardlopen, fietsen, wandelen, zwemmen, roeien, trailrunning. Ben je tijdens outdoor-activiteiten buiten bekend gebied geraakt, dan zorgt de TrackBack functie ervoor dat je altijd weer je weg terugvindt.

Alle ondernomen activiteiten zijn terug te vinden op de Garmin Connect Mobile app. Daar kun je je sportieve en outdoor-activiteiten uploaden, bekijken, analyseren en delen via social media.

De ultieme GPS-smartwatch

Net als de bestaande Fenix-modellen zijn ook de nieuwe Fenix Chronos modellen compatibel met het Connect IQ platform. Via het Garmin Connect IQ platform kun je de watch volledig aanpassen naar je persoonlijke stijl met gratis apps, widgets, wijzerplaten en gegevensvelden. Zo voldoet Fenix Chronos aan jouw individuele behoefte. Daarnaast ontvang je op het display meldingen van inkomende oproepen, tekstberichten, e-mails en social media berichten. Ook worden de dagelijkse activiteiten zoals het aantal stappen, verbrande calorieën, gelopen trappen en de kwaliteit van het slaapritme bijgehouden dankzij de activity tracking technologie.

Beschikbaarheid en prijzen

De Fenix Chronos collectie van Garmin is vanaf begin september 2016 verkrijgbaar. Wel moet je een leuk bedrag neertellen voor de horloges aangezien de versie van staal met vintage bruine leren polsband een adviesprijs krijgt van €999,99. Voor de versie van staal met RVS polsband is de adviesprijs €1.099,99 en de versie van titanium met titanium polsband heeft een adviesprijs van €1.299,99

Related Posts