De toekomst van computing volgens Intel #CES2015 1

De toekomst van computing volgens Intel #CES2015

Intel kondigt nieuwe producten en veranderingen aan die er voor moeten zorgen dat ons technologische leven er in de nabije toekomst heel anders komt uit te zien. Dat heeft de CEO van Intel, Brian Kzranich bekend gemaakt in Las Vegas tijdens ‘s werelds grootste consumentenelektronicabeurs.

Wearable producten

Het meest opvallende is de Nixie, een Drone camera die met een band om de arm wordt gedragen en op commando zijn vleugels kan ontvouwen en kan wegvliegen om een foto maken. Het is nog onbekend wanneer de Nixie beschikbaar is voor verkoop hoewel die in sommige landen al verkrijgbaar lijkt te zijn.

Daarnaast toonde Kzranich de Curie, een processor-chip ter grootte van een knoop, bedoeld voor wearables.

Intel Curie                           Nixie

Computing zonder grenzen

Intel werkt hard aan een technologie met de naam True Key. Hiermee wordt het mogelijk om zonder wachtwoorden overal in te loggen. True Key maakt gebruik van gezichtsherkenning, vingerafdrukken of een apparaat waarmee je altijd veilig kunt inloggen. Het werkt voor iOS, Android, Windows en Mac. Aan het eind van dit jaar is True Key beschikbaar, ook voor alle soorten browsers als plug-in. Daarnaast wordt het standaard geïnstalleerd op apparaten van HP en Lenovo.

Intel werkt samen met o.a. Hilton, Landrover en Jaguar om draadloos opladen verder te ontwikkelen. Ook zijn ze actief met het dóór ontwikkelen van Real Sense camera’s waarmee botsingen in het verkeer voorkomen kunnen worden door ze in te bouwen in auto’s.

Samen met HP wordt er gewerkt aan een nieuwe techniek om 3D-printen sneller, makkelijker, beter en goedkoper te maken.

Related Posts