LEGO Icons Concorde 10318 1

LEGO Icons Concorde 10318

Er is bijna geen vliegtuig iconischer dan de Concorde. Bij haar allereerste commerciële vlucht in 1976 stond dit supersonische vliegtuig op het punt om onze manier van vliegen te veranderen, zowel qua efficiëntie als snelheid. Het kon de Atlantische Oceaan oversteken in slechts 3 en een half uur, sneller vliegen dan de rotatie van de aarde en een hoogte van 60.000 voet bereiken.

De Concorde was net zo luxueus van binnen als van buiten, had een prachtige deltavleugel en natuurlijk de kenmerkende neuskegel die kon zakken om de piloten beter zicht te geven bij de landing. Ook al maakte het vliegtuig meer dan 20 jaar geleden zijn laatste vlucht, LEGO vereeuwigt nu de Concorde met een gloednieuwe set die het legendarische vliegtuig eert.

LEGO Icons Concorde 10318 3

Technisch meesterwerk

De Concorde was niet alleen een architectonisch meesterwerk, maar ook een technisch wonder. Echter, na een verwoestende crash in 2000, astronomisch hoge ticketprijzen, een neergang in de industrie na 9/11 en beperkingen in vliegtrajecten (bijvoorbeeld het verbod om supersonisch over land te vliegen vanwege het lawaai en de schade veroorzaakt door de geluidsbarrière) werd het vliegtuig met pensioen gestuurd tegen 2003.

LEGO Icons Concorde 10318 5

2083 stukjes aan Concorde

Bedoeld voor bouwers van 18 jaar en ouder, heeft de LEGO Concorde in totaal 2.083 stukjes en zal hij een indrukwekkende 105 cm lang zijn als je klaar bent met bouwen. De set is extreem gedetailleerd en heeft een verwijderbaar dak dat het realistische interieur van de cabine onthult. Daarnaast is ook het zijpaneel verwijderbaar, zodat je dat het landingsgestel kunt zien.

Net als de echte Concorde kan deze versie in landingsmodus worden getoond met een gekantelde neus. De set wordt geleverd met een standaard en een informatieplaatje voor de presentatie. Net als het echte Engels-Franse passagiersvliegtuig heeft dit model een werkend landingsgestel, een intrekbaar staartwiel, deltavleugels met beweegbare elevons en scharnierende boven- en onderroeren.

LEGO VIP-leden kunnen de set al op 4 september aanschaffen, terwijl de openbare verkoop op 7 september begint. De LEGO Concorde is vanaf dat moment verkrijgbaar zijn voor €199. Een geweldige manier om de geschiedenis en het plezier van dit legendarische vliegtuig tot leven te brengen!

Related Posts