fbpx

Na de Galaxy Note 7 en het bijbehorende debacle met de exploderende accu’s is Samsung er alles aan gelegen om van de Galaxy Note 8 een succes te maken. Heeft de nieuwe Note 8 genoeg in huis om dat te vergeten?

De Galaxy Note 8 wordt door Samsung neergezet naast de S8+, waarbij de Note meer op zakelijk gebruik is gericht. Het scherm is met 6,3″ minimaal groter dan het scherm van de S8+, de resolutie is op beide toestellen gelijk met 2960×1440. Uiteraard wordt hierbij gebruik gemaakt van een OLED-scherm, iets dat inmiddels een zekerheid lijkt te zijn bij Samsung.

Galaxy Note 8

Qua design is de Galaxy Note 8 net wat hoekiger dan de S8+. Dit oogt wat strakker en moet het zakelijke karakter van de Note verder onderstrepen. We kennen het scherm dat doorloopt tot de randen al even, maar het ziet er erg strak uit. In de behuizing zijn aan de achterzijde twee camera’s opgenomen, in de voorkant een camera en irisscanner en uiteraard is er ook een vingerafdrukscanner aanwezig. Deze zit aan de achterkant, waardoor de voorkant vooral uit scherm bestaat. Al met al genoeg features dus.

De twee camera’s aan de achterzijde zijn voorzien van een normale en een zoomlens. Hierdoor hoef je geen digitale zoom te gebruiken. De kwaliteit blijft dus goed. Samsung gebruikt voor beide camera’s een 12 megapixel sensor met optische beeldstabilisatie.

Naast de dubbele camera is er nog een groot verschil met de Galaxy S8+ en dat is de aanwezigheid van de S-Pen. Deze Pen zit verstopt in het toestel en kan gebruikt worden om de Galaxy Note 8 te bedienen, maar ook om te schrijven of te tekenen. Voor dit laatste is belangrijk dat de druk waarmee je de pen op het scherm duwt 4096 niveau’s kent. Je kunt hiermee dus echt wat moois creëren.

De Samsung Galaxy Note 8 bestellen? De Note 8 komt op 15 september uit en is verkrijgbaar voor €999.