Huawei P8 lite, de 2017 editie: lang leve de batterijduur 1

Huawei P8 lite, de 2017 editie: lang leve de batterijduur

Wat vreemd dat een volledige nieuwe smartphone dezelfde benaming krijgt als zijn voorganger. Wellicht dachten ze dat dezelfde naam dezelfde successen zou meebrengen. Gezien de vorige editie P8 het goed deed, zou hopelijk de 2017 editie het even goed doen. Ik testte hem voor jou.

De Huawei P8 lite: 2017 editie

Wat mij op het eerste zicht opvalt, is de behuizing van de P8 lite. Het is mijn eerste Huawei en ik ben niet omvergeblazen. Zijn achterkant voelt aan als de voorkant en ik geloof dat ik me zelf even vergist heb in ‘wat is nu voorkant en wat is nu de achterkant’. Van een degelijk smartphone ben ik een degelijke behuizing gewend. De P8 lite hoort niet meteen onder de vlaggenschipcategorie, maar door zijn kraszwakke behuizing zakt hij een trapje.

De snelheid van zijn vingerprintsensor maakt het zakkende trapje meteen goed.

Maar uiteindelijk is het het innerlijk wat belangrijk is, niet? Laten we daar even op focussen.

P8 lite: dual SIM + geheugen

De P8 lite heeft een dual SIM waarbij je kan opteren om het 2e slot te gebruiken voor extra geheugen of voor een tweede SIM kaart. Daarbij is Huawei één van de weinigen die een dual SIM mogelijk maken. Enigszins jammer dat je de keuze moet maken tussen Dual sim of extra geheugen. De dual SIM optie werkte probleemloos: je kan makkelijk kiezen bij het SMS’en of bellen welke SIM kaart je wilt activeren.

Het interne geheugen ligt vast op 16GB en 3GB RAM. Bij het installeren van verschillende apps blijkt dit voor mij voldoende. Ik kan me echter wel voorstellen dat bij gebruiken van de dual SIM optie dat 16 GB snel volraakt.

P8 lite: camera

Hoewel de specificaties van de selfie camera 8MP aangeeft, vind ik de foto’s ietwat pover en wazig. De backcamera is goed voor een gemiddeld van 12MP en dat zegt het: niet meer niet minder. De fotokwaliteit is voldoende. In iets donkere ruimtes laat de kwaliteit het wat afweten, maar is zeker voldoende voor deze prijsklasse.

P8 lite: batterij

Deze smartphone mag voor mij een prijs krijgen qua batterijvermogen. Ik gebruikte deze P8 lite gedurende één week semi intensief met één oplaadsessie. Hij heeft dan ook een vermogen van 3000mAh. Hier kunnen andere smartphone bouwers dan ook nog iets van leren.

P8 lite: video + geluid

Wat me ook positief verrast heeft, is zijn geluidskwaliteit zowel op het vlak van muziek als telefoonkwaliteit. Je beller is goed hoorbaar misschien ietwat aan de scherpe kant, maar dat maakt telefoneren in een overvolle trein er stukken gemakkelijker op. De beeldkwaliteit is me ook positief bevallen met zijn 1080 x 1920 pixels.

Samenvatting:

Met de 2017 editie haal je een degelijk Huawei toestel binnen met goede specs voor zijn prijs.

Voordelen:

  • redelijke prijs
  • dual SIM
  • fingerprintsensor
  • degelijke geluidskwaliteit
  • super batterij

Nadelen:

  • ietwat tegenvallende camera specs
  • krasgevoelige behuizing
  • 16GB opslag is te weinig
  • ietwat traag tov gelijkaardige toestellen
Related Posts
WIN: 2x iTuneskaart met 25 euro tegoed 3
Lees meer

WIN: 2x iTuneskaart met 25 euro tegoed

Liedjes kopen op iTunes kost geld, en je moet met je creditcard betalen. Door via iTuneskaart.nl een kaart te kopen, hoeft dat niet meer met je creditcard. Sinterklaas verloot 2x een iTunes Gift Card van 25 euro. Kijk hoe je kans maakt!
De Oppo Reno4 Z 5G 11
Lees meer

De Oppo Reno4 Z 5G

Oppo heeft onlangs een nieuwe smartphone aan haar Reno4 serie toegevoegd, namelijk de Reno4 Z. Dit is een…