Huawei onthult Mate S, nieuw vlaggenschip in de Mate-serie 1

Huawei onthult Mate S, nieuw vlaggenschip in de Mate-serie

Op de IFA toont Huawei het nieuwe vlaggenschip in de Mate-serie, de Mate S. Een ergonomisch toestel met luxe ontwerp en voorzien van technologische snufjes.

Op de IFA toont Huawei het nieuwe vlaggenschip in de Mate-serie, de Mate S. Het is een ergonomisch toestel met luxe aandoend ontwerp en voorzien van innovatieve technologische snufjes.

Huawei Mate S_Colors

De Huawei Mate S borduurt voort op de goede punten van de Mate 7 smartphone, met een 2,5D floating screen lens, en 5,5-inch-scherm. Het toestel is 7,2 mm dik (of dun) met zijkanten die slechts 2,65 mm dik zijn. De gebogen achterkant past mooi in de palm van je hand en het curved oppervlak zorgt voor een goede verdeling van het gewicht in het toestel, waardoor je het minder snel uit je handen laat vallen, is de theorie. Het scherm is voorzien van AMOLED, dus best scherp, en de Mate S is tevens het eerste toestel van Huawei dat daarmee is uitgerust. Een laagje GorillaGlass 4 moet ervoor zorgen dat krassen minder effect hebben.

Veilig met je vingerafdruk

De Mate S beschikt over Fingerprint 2.0, een geavanceerde chip-level beveiliging die dus op basis van je vingerafdruk bepaalt of je toegang krijgt tot de functies van het toestel. Fingerprint 2.0 is 2x zo snel als de vorige versie met herkennen van je vingerafdruk en leert nog sneller. Je kunt je vingerafdruk ook gebruiken om om de notificatiebalk aan te sturen, afbeeldingen te previewen en telefoontjes op te nemen of af te wijzen. Zo kun je nog beter met 1 hand je telefoon besturen, wat soms best handig is!

Klopklop…

Niet alleen met je vingerafdruk kun je het toestel besturen, maar ook met je knokkels. Beetje gejat van LG misschien, die met Knock toch ook best hoge ogen gooide. De Huawei Mate S heeft net als grote broer P8 de beschikking over Knuckle Control 2.0. Je kunt met knokkels screenshots nemen, en bijvoorbeeld door een “c” te tekenen de camera activeren of een video-opname van je scherm maken door twee keer met knokkels te tikken. Zodra we een Mate S kunnen charteren bij Huawei is dat natuurlijk de eerste functie die we voor je gaan testen!

Huawei Mate S_Knuckle

Camera

Huawei zet ook veel ballen op de camera: een 13-megapixelcamera die voorzien is van RGBW sensor, optische stabilisatie, dual color-temp LED-flitslicht en allerlei andere technische snufjes om supersnel hoge kwaliteit foto’s vast te leggen. De frontcamera beschikt over 8 megapixel, met zacht licht om alle oneffenheden in je gezicht een beetje te verzachten, voor supermooie selfies. Willen we allemaal toch?

De achtercamera is voorzien van Professional Mode, die ervoor zorgt dat je ISO, overbelichtingcompensatie, belichtingstijd, witbalans en focus kunt aanpassen, en je krijgt opties om een grid te tonen en assistentie te krijgen bij focussen met flitslicht erbij. Wat ik dan wel weer tof vindt, want focus met flits is bij veel smartphones echt een hel.

Afijn, mooi toestel dus. Meer specs:

Het toestel draait op Android 5.1, met de bekende EMUI 3.1-schil voor al uw mooie graphics. Je krijgt 32 GB uitbreidbaar intern geheugen. De batterij heeft een capaciteit van 2700 mAh en het toestel heeft qua draadloos WiFi, LTE, Bluetooth en GPS. De Mate S weegt 156 gram en is 149,8 x 75,3 x 7,2 mm. Voila,

Kiekn, is ook leuk:

https://www.youtube.com/watch?v=i7pLyruHJDQ

Het toestel wordt straks verkocht via de eigen webwinkel van Huawei Vmall voor de adviesprijs van € 649 voor 32 GB. Het 64GB-model heeft een adviesprijs van € 699, de prijs voor de 128GB-variant is nog niet bekend. Het plaatsen van een pre-order kan vanaf 15 september.

Related Posts