Deze BMW past wél onder de kerstboom 1

Deze BMW past wél onder de kerstboom

BMW Motorrad en LEGO hebben de LEGO Technic BMW M 1000 RR onthuld. De superbike die kortweg de M RR genoemd wordt is vanaf 1 januari 2022 in de verkoop, dus helaas wel te laat voor deze kerst. Deze ingewikkelde set brengt de ultieme racetechnologie van de M 1000 RR met 212 pk naar de huiskamers van LEGO fans.

De M RR bevat een recordaantal van 1.920 afzonderlijke onderdelen. Dat gecombineerd met de indrukwekkende schaal van 1:5 en je begrijpt dat de 45,5 cm lange LEGO Technic BMW M 1000 RR een modelmotorfiets in een klasse apart is. Naast nauwgezette aandacht voor technische details, biedt de modelversie van de M RR een aantal functies die zowel modelbouw- als motorliefhebbers zullen aanspreken.

Deze BMW past wél onder de kerstboom 3

Functies

Deze omvatten volledig functionele componenten zoals de drieversnellingsbak, de upside-down voorvork en de achterbrug met vering, evenals het dashboard met drie verschillende weergaveopties en de goudkleurige aandrijfketting. De meegeleverde paddockstand en pitboard zorgen ook voor authentieke raceflair.

Toen het management van BMW Motorrad het eerste M-model op twee wielen aankondigde, de BMW M 1000 RR, wist iedereen dat het iets bijzonders zou worden. Op dezelfde manier realiseerde het LEGO Technic-team zich dat ze met iets ongekends moesten komen om hulde te brengen aan de M RR. Het resultaat is een motorfiets en een technisch model die elk de stand van de techniek op hun vakgebied vertegenwoordigen.

Ralf Rodepeter, Head of Marketing and Product Management bij BMW Motorrad
Deze BMW past wél onder de kerstboom 5

Lego Technic

Met de LEGO Technic BMW M 1000 RR zetten BMW Motorrad en LEGO hun succesvolle samenwerking voort en krijgen fans de kans om het eerste model M-motorfiets van BMW Motorrad te bouwen die, net als zijn echte tegenhanger, staat voor technische uitmuntendheid en aandacht voor detail.

Het was zo leuk om onder de huid te kruipen van zo’n belangrijk model voor BMW Motorrad. Er is een reden waarom deze prachtig ontworpen fietsen zo universeel geliefd zijn bij de fietsgemeenschap, en we zijn ervan overtuigd dat onze LEGO Technic-versie een winnaar is zoals zijn echte naamgenoot.

Samuel Tacchi, ontwerper bij LEGO

Highlights van de LEGO Technic BMW M 1000 RR

  • Afmetingen model: 27,7 cm hoog / 45,5 cm lang / 17 cm breed
  • Model op beursstand: 32,6 cm hoog / 45,5 cm lang / 17 cm breed
  • Model op paddock stand: 27,7 cm hoog / 46,9 cm lang / 17 cm breed
  • 1.920 losse onderdelen
  • Volledig functionele versnellingsbak (drie versnellingen + neutraal)
  • Werkende voor- en achtervering
  • Goudkleurige ketting
  • Drie verschillende dashboardopties
  • Geleverd met paddock stand en displayplaat
Deze BMW past wél onder de kerstboom 7

De LEGO Technic BMW M 1000 RR is vanaf 1 januari 2022 exclusief verkrijgbaar in LEGO-winkels en op Lego.com en vanaf 1 maart 2022 bij andere retailers tegen een adviesprijs van € 199.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts
LG Stylus 2 eerste smartphone met DAB+ 15
Lees meer

LG Stylus 2 eerste smartphone met DAB+

LG Electronics presenteerde onlangs de LG Stylus 2 met DAB+. DAB+ is de standaard voor digitale radio-uitzendingen. LG introduceerde deze feature tijdens de Radiodays Europe 2016 in Parijs, ’s werelds grootste radioconferentie.