Hexo+: zelfstandig vliegende camera

Drones uitgerust met een camera zijn niet echt iets nieuws meer. De Hexo+ valt op doordat – net als de Lily Camera – de drone zelfstandig vliegt.

Drones uitgerust met een camera zijn niet echt iets nieuws meer. De Hexo+ valt op doordat – net als de Lily Camera – de drone zelfstandig vliegt.

Hexo+ Drone

De Hexo+ drone heeft een succesvolle Kickstarter camapagne achter de rug waarbij het doel van $50.000 ruimschoots werd gehaald door steun van 2300 “backers”. Maar waarom is deze drone dan speciaal? Bij de meeste drones is een “bestuurder” van de drone nodig om mooie beelden van een gebeurtenis vast te leggen. De Hexo+ maakt gebruik van een uniek gebruikervolgsysteem gecombineerd met een camerabewegingsbibliotheek.

hexo+-gps

Met behulp van de app stel je in op welke manier je gefilmd wilt worden. Wanneer deze informatie doorgegeven wordt aan de drone zal deze automatisch gaan vliegen en zijn vliegroute aanpassen aan de beelden die jij wilt hebben. Dit alles gebeurt door gebruik te maken van het MAVLINK protocol. Doordat de drone je volgt kun je geld besparen op een film-crew of drone-piloot.

De camera kan 360-graden-beelden maken zodat er vanuit elke hoek goede beelden geschoten kunnen worden. De vliegtijd is 15 minuten en er kunnen snelheden van 70 kilometer per uur gehaald worden.

Xavier De Le Rue

Xavier De Le Rue – een professionele Big Mountain snowboarder – heeft gebruik gemaakt van de Hexo+ om een mooie film te maken van zijn afdalingen in Alaska. Hieronder kan je een korte impressie zien van het filmmateriaal wat hij heeft geschoten.

Prijs en beschikbaarheid

De Hexo+ is alleen nog maar te pre-orderen via de website hexoplus.com en de drone kost $1499. Tot 30 juni is er een korting van 10% op de drone, maar dan is de prijs – $1349 – nog steeds aan de pittige kant. Men verwacht het product vanaf september dit jaar uit te kunnen leveren.

Related Posts
Lees meer

Phatfour FLX

De Nederlandse producent Phatfour heeft de nieuwe FLX gelanceerd. De unieke fatbikes met dikke banden zie je al…