Handig: Dresz rekbare boekenkaft om snel je boeken te kaften 1

Handig: Dresz rekbare boekenkaft om snel je boeken te kaften

Een tijdje geleden zag ik een persbericht over rekbare boekenkaften. Kon ik me geen voorstelling van maken, na jarenlang geteisterd te zijn door de boekenkaftmaffia. Dresz rekbare boekenkaften moeten wel haast ideaal zijn!

Na vijf jaar elke laatste week van de zomervakantie doorgebracht te hebben met het geestdodende kaften van mijn schoolboeken, was ik blij dat ik op het HBO niet verplicht mijn boeken hoefde te kaften. Sure, je hebt je boeken ook minder nodig, want je krijg readers en sowieso: het enige moment waarop je het boek gebruikte was bij een open-boek-tentamen ;-). Desondanks staat het vervelende klusje nog in mijn geheugen gegrift als een bijzonder vervelende ervaring. Al was het wel een moment waarop ik de hele middag met mijn moeder keuvelde en thee dronk.

Handig!

Toen ik een paar weken geleden dus las over de Dresz rekbare boekenkaften B2S Collectie 2011 kon mijn verbazing niet groter zijn geweest. Hadden ze die dingen 10 jaar geleden maar gehad. De rekbare kaften komen in toffe kleuren, effen en met printjes. Je kunt zelfs enigszins thematisch te werk gaan. Zo is er bijvoorbeeld een kaft met cijfertjes in vrolijke kleuren. Leuk om je wiskundeboek mee te kaften! Ze passen om boeken ter grootte van een A4 heen, zelf getest! Het gaat er dan niet heel soepel meer omheen, maar zoveel boeken van dat formaat zijn er toch niet. Er zit een handig leeslintje aanvast, zodat je meteen een bladwijzer hebt als dat nog niet in het boek zit.

Kaftpapier?

De hamvraag is natuurlijk: beschermt zo’n stofje nou net zo goed als het beetje gemiddelde kaftpapier? Niet als je dat hele dikke kaftpapier hebt. Maar aangezien iedereen natuurlijk voor het iets dunnere, vrolijk gekleurde kaftpapier gaat, kun je stellen dat het over het algemeen net zo goed beschermt. Een papiertje gaat ook stuk als iets scherps overheen gaat, dit stofje gaat niet direct stuk, maar natuurlijk komt het ook hier gewoon doorheen. Helemaal lekker beschermd zijn je boeken in een tas toch nooit. Het enige wat ik zou weten te noemen is dat de hoekjes iets minder stevig zijn. Papier vouw je een aantal keer over de hoek, wat de hoek steviger maakt. Bij de rekbare kaft heb je dat niet.

Conclusie

Dresz rekbare boekenkaft is handig, supermooi en vrolijk en kost € 3,09 in diverse webshops. Misschien duurder dan een rol kaftpapier, maar het scheelt een hele middag werk! En dat is ook wat waard natuurlijk. Cijfer: een 9!

1 comment
  1. Ziet er uit als een oma onderbroek voor boeken, maar zal wel een gat in de markt zijn. Kaften sucks, al denk ik dat veel moeders het voor hun kids doen

Comments are closed.

Related Posts