Formule 1 op Circuit Zandvoort 1

Formule 1 op Circuit Zandvoort

Dit weekend zou hij gehouden worden, de Formule 1 race op Zandvoort. Het spoor naar Zandvoort is aangepast en kan de stroom mensen aan. Kennissen hadden hun huis te huur gezet voor een weekend (tegen een flink bedrag) en alle hotels zaten vol in de wijde omtrek. Men zegt wel eens ‘dat iets in je eigen achtertuin aan de gang is’ en voor veel Nederlanders voelt Zandvoort ook als hun achtertuin. In Haarlem horen we het circuit bij aanlandige wind nog op 10 km afstand.

Ik had een uitnodiging op zak van een F1 team om bij de eerste vrije training te zijn op vrijdag 1 mei. Ik keek er naar uit, vorige jaar was ik op Circuit Paul Ricard en dat was echt top.

Formule 1 op Circuit Zandvoort 3
Ferrari Team in actie op Paul Ricard Circuit 2019

Geen race

Maar, helaas geen race. Al maanden niet en hoe hoopvol sommige mensen ook zijn voor de eerste race in Oostenrijk, de toekomst is onzeker. Er is geen enkele garantie te geven dat de race op 5 juli door zal gaan.

Is het dan een kleine troost dat de nieuwe F1 game van Codemasters nu de impressie van het nieuwe circuit heeft beschikbaar gesteld? Ja en nee.

Nee, want een formule 1 race is bijzonder, of je nou bij de training bent of op de racedag. Maar ook Ja,digitaal racen is minder spectaculair, maar wel toegankelijker voor iedereen die het leuk vind.

Max Verstappen racet zelf ook heel veel om te oefenen, heb ik wel eens gehoord van welingelichte kringen. De F1 games zijn voor beginners eigenlijk alleen goed te spelen in de meest eenvoudige vorm, het digitale equivalent van zijwielen. Er zit zoveel vermogen in een F1 auto dat zowel in de echte wereld en in de digitale wereld je voor je het weet naast de baan staat. Rechtuit rijden kan iedereen, bochten maken niet.

Zodra de game uit op 10 juli a.s. is gaan we een review exemplaar vragen om te zien met eigen ogen hoe de baan eruit ziet en wat het gevoel is van de F1 op Zandvoort. Geen drukte, geen 1,5 meter afstand, gewoon thuis spelen op PlayStation4, de Xbox One-familie van apparaten inclusief de Xbox One X, Windows-pc (DVD en via Steam) en, voor het eerst, op Google Stadia.

Related Posts