Super Mario Bros Wonder - dit moet je zien 1

Super Mario Bros Wonder – dit moet je zien

Het gebeurt niet dagelijks dat Nintendo een nieuwe Mario Bros aankondigt. Niet gek dus, dat we erg enthousiast zijn als het gaat om Super Mario Bros. Wonder, de nieuwste game in een lange serie Mario games.

Super Mario Bros. is een van de meest iconische en legendarische videogames aller tijden. Deze game, ontwikkeld en uitgegeven door Nintendo in 1985, wordt beschouwd als een mijlpaal in de geschiedenis van de videogame-industrie en heeft een blijvende impact gehad op het medium als geheel. Dus haal je Switch uit de kast, haal een nieuwe Switch controller in huis en dompel je onder in de wereld van Super Mario!

Super Mario Bros.

Wat Super Mario Bros. onderscheidt en zo legendarisch maakt, is de combinatie van innovatief game-ontwerp, boeiende gameplay en het introduceren van personages en mechanismen die de tand des tijds hebben doorstaan.

Allereerst was Super Mario Bros. revolutionair in termen van game-ontwerp. Het spel introduceerde het side-scrolling platform-genre, waarin spelers van links naar rechts door niveaus navigeren, obstakels ontwijken, vijanden verslaan en het doel bereiken. Dit concept was destijds nieuw en werd al snel de norm voor veel toekomstige platformgames. Het ontwerp van de levels was uitstekend, met gevarieerde hindernissen, geheimen en power-ups die spelers continu uitdaagden en beloonden.

Super Mario Bros Wonder - dit moet je zien 3

Gameplay

Een ander aspect dat Super Mario Bros. zo legendarisch maakte, was de briljante gameplay. De besturing van de game was responsief en intuïtief, waardoor spelers de volledige controle over Mario hadden terwijl ze door de levels sprongen en renden. Het sprongmechanisme was eenvoudig maar diepgaand, waardoor spelers verschillende technieken en strategieën konden ontdekken om obstakels te overwinnen en vijanden te verslaan. Bovendien bood het spel een uitdagende maar eerlijke moeilijkheidsgraad, waardoor spelers werden aangemoedigd om hun vaardigheden te verbeteren en steeds verder te komen.

Naast het gameplay-aspect heeft Super Mario Bros. ook een blijvende impact gehad door de introductie van iconische personages. Mario, de loodgieter met zijn rode pet en blauwe overall, werd het gezicht van Nintendo en groeide uit tot een van de meest herkenbare personages in de populaire cultuur. Zijn avontuur om Princess Peach te redden van de kwaadaardige Bowser werd een klassiek verhaal dat generaties spelers heeft geboeid. Daarnaast introduceerde het spel andere memorabele personages, zoals Luigi, de groene metgezel van Mario, en vijanden zoals Goomba’s, Koopa Troopa’s en natuurlijk de legendarische bad-guy Bowser zelf.

Bovendien is Super Mario Bros. een spel dat mensen van alle leeftijden en ervaringsniveaus aanspreekt. Het heeft een eenvoudige leercurve waardoor beginners gemakkelijk kunnen beginnen, maar biedt ook diepgang en uitdaging voor ervaren spelers die op zoek zijn naar snelheid en precisie. Dit brede aantrekkingskracht heeft ervoor gezorgd dat de game de tand des tijds heeft doorstaan en nog steeds wordt gespeeld en gewaardeerd door miljoenen mensen over de hele wereld.

Super Mario Bros. Wonder

Kortom, Super Mario Bros. is legendarisch omdat het een pionierswerk was in game-ontwerp, boeiende gameplay. Of Super Mario Bros. Wonder ook echt wonderbaarlijk gaat worden weten we op 20 oktober pas. Een pre-order plaatsen kan natuurlijk direct via Nintendo. Tot die tijd moeten we het nog even doen met bovenstaande video.

Related Posts