Dorian van Rijsselberghe en Samsung doen het samen 1

Dorian van Rijsselberghe en Samsung doen het samen

Het is misschien een vreemde titel voor een nieuwtje maar Samsung en Dorian van Rijsselberghe (olympisch goud winnaar windsurfen) bereiden zich samen voor op Rio. Natuurlijk is het Dorian die op de plank staat maar met behulp van Samsung krijgt hij inzicht in zijn vorderingen. Denk hierbij aan aan een wearable (Samsung Gear), de waterdichte telefoons van Samsung en ook de Gear VR. De laatste is eigenlijk meer bedoeld om anderen een  beeld te krijgen wat je krijgt als je aan het surfen bent. In de 360 opnames surf je tegen Dorian in Rio en kan je om je heen kijken. Samsung heeft een simulator ontwikkeld om je nog meer het gevoel te geven.

High Tech?

Ik sprak kort met Dorian over het surfen. Omdat het natuurlijk een olympische wedstrijd is, zijn aanpassingen aan board en andere zaken minimaal mogelijk. “Trouwens, surfen is in tegenstelling tot zeilen nog erg ver weg van elektronica”, zo zegt Rijsselberghe. Een zeilboot is een varende computer maar en en op en surfboard is het nog redelijk ouderwets. Natuurlijk is over de jaren het materiaal verbeterd maar we zitten nog niet vol met elektronische gadgets.

De sponsoring van Samsung gaat dan mijns inziens ook over lifestyle en het beleven van ervaringen. De Gear VR surf simulator is grappig, je ziet wat een surfer ziet als hij of zij aan het varen is. Voor de echte surfers onder ons, het zelf doen is leuker maar het geeft een aardig beeld (en je wordt er niet nat van).

De komende maanden (zo vlak voor de olympische spelen) zal je meer uitingen zien van Samsung met betrekking tot Dorian en de spelen. Voor nu is het nog iets te vroeg, alhoewel Dorian zich al sinds Londen (de vorige spelen) voorbereidt om een tweede gouden medaille te winnen. Iets wat nog niemand is gelukt in het surfen.

Maar het zal niet gemakkelijk zijn. Het veld is vrij sterk op dit moment met zo’n vijf sterke concurrenten, Maar Rijsselberghe steekt in goede doen en heeft er zin in.

Dorian op de simulator
Dorian op de simulator

KLEIN 2016-05-17 11.53.00

Related Posts