De DJI Phantom 4 is jouw persoonlijke cameraman 1

De DJI Phantom 4 is jouw persoonlijke cameraman

Zonder twijfel een prachtige drone. Maar wat kan zo’n drone nou precies en wat heb jij eraan? Dit artikel legt het uitstekend uit!

2016 was het jaar waarin drones in grote getalen de markt veroverden. Van kleine speelgoed drones tot aan grote en duurdere modellen, veel Nederlanders hebben inmiddels een drone in huis. Wat veel mensen niet weten is dat drones de status van speelgoed allang zijn ontstegen en ook veel voor professionele doeleinden worden ingezet.

Het meest vooruitstrevende merk op dronegebied, het Chinese DJI, bracht afgelopen jaar hun laatste model uit de zeer succesvolle Phantom serie op de markt, namelijk de Phantom 4. Alweer het vierde model in de Phantom reeks, dus de logische vraag is waar DJI zich deze keer mee van de concurrentie heeft weten te onderscheiden.

Volg jezelf met nauwkeurige precisie

De functie die in de ogen van velen het meeste indruk heeft gewekt is de zogeheten ActiveTrack modus waar de Phantom 4 nu over beschikt. Het idee is eigenlijk vrij eenvoudig, maar de techniek die erbij komt kijken is bijzonder complex. Voorafgaand aan je vlucht selecteer je jezelf op je smartphone die je koppelt aan de controller van de drone. Vervolgens laat je de controller gewoon thuis liggen, en zal de Phantom 4 je geheel zelfstandig van een kleine afstand blijven volgen.

Dit levert ongekend gaaf beeldmateriaal op. Je speelt als het ware de hoofdrol in je eigen GTA videogame. Waar je ook gaat, de Phantom 4 houdt de focus op jou gericht zonder dat jij je over de besturing van de drone druk hoeft te maken.

Niet alleen voor de lol

In eerste instantie zou je denken dat dit puur een functie voor de fun is, echter wordt ActiveTrack ook veelvuldig ingezet bij sporters zoals zwemmers, mountainbikers en hardlopers. Door middel van de beelden kan bijvoorbeeld heel precies je patroon van rennen geanalyseerd worden, en aan de hand hiervan kan je zelf of je coach exact zien waar je verbetering kunt boeken. Zie in onderstaand filmpje van DJI hoe dit eruit ziet in de praktijk.

Conclusie

Heb jij dus altijd al gedroomd van het hebben van een persoonlijke cameraman die je volgt waar je ook gaat? Of sport je op hoog niveau en zoek je naar nieuwe manieren om je prestaties te verbeteren? Dan is de ActiveTrack functie van de DJI Phantom 4 voor jou gemaakt!

Related Posts