amphiro-a1-b1-douchen-energieverbruik

Besparen met gadgets: slimmer douchen (deel 1)

Mandy testte de Amphiro b1 Smart Water Meter. Deze slimme gadget, ondersteund door Nudge, geeft inzicht in waterverbruik tijdens het douchen. Gadgets als deze bieden de mogelijkheid om water en energie te besparen.

Een gadget waarmee je water, energie en dus geld kan besparen, wie wil dat nou niet?! Via Nudge en PWN doe ik sinds kort mee aan een onderzoek naar het verbruik van water en energie tijdens het douchen. Hiervoor heb ik een meter ontvangen, een Amphiro b1, die het verbruik registreert. Binnenkort wordt hierbij een app geactiveerd waarin de data en trends inzichtelijk worden gemaakt.

Inmiddels alweer een paar weken geleden heb ik per post de Amphiro b1 Smart Water Meter ontvangen. Deze was heel eenvoudig aan te sluiten tussen de douchekop en de slang. De eerste week werd er nog weinig informatie getoond, omdat de meter zou moeten “wennen”. Daarna verscheen de complete informatie zoals aangegeven. Per douchebeurt toont de Amphiro exact hoeveel water je op dat moment verbruikt, de temperatuur van het water en het energieverbruik.

Slimmer douchen met de Amphiro b1  Amphiro b1

Eerste oordeel Amphiro b1

In eerste instantie was ik positief verrast aangezien ik per douchebeurt minder water blijk te verbruiken dan van tevoren ingeschat. Maar uiteraard is het met een gadget als deze de uitdaging om het nog slimmer te doen! Slimmer douchen dus. Wanneer je daadwerkelijk ziet gebeuren dat er per 10 seconde ongeveer 1 liter wegstroomt, dan helpen alle beetjes, zoals:
  • Net wat minder lang wachten tot het water echt warm is.
  • Sneller de douche uitzetten.
  • Minder warm douchen.
  • Of zelfs even de douche uitzetten wanneer je je haren inzeept!

Hopelijk is de Amphiro app binnenkort beschikbaar zodat ook de data en vooral de trends van het verbruik inzichtelijk worden! Zo wordt slimmer douchen nog makkelijker. Wordt vervolgd…

Meer informatie over slimmer douchen met de Amphiro b1

Voor meer informatie over slimmer douchen met de Amphiro b1 Smart Water Meter zie ook:
Nudge en Amphiro

Related Posts
Review: Nuon E-manager 6
Lees meer

Review: Nuon E-manager

Early in the year I was asked if I wanted to try the Nuon E manager. This allows…