Nest introduceert Nest Cam en vernieuwt producten en app 1

Nest introduceert Nest Cam en vernieuwt producten en app

Nest heeft gisteren de Nest Cam geïntroduceerd en heeft tevens de app, Nest Protect en Nest Learning Thermostat van een update voorzien.

Nest heeft de Nest Cam geïntroduceerd en heeft tevens de app, Nest Protect en Nest Learning Thermostat van een update voorzien.

Nest Cam

Nest-Cam-Picture

Met de Cam is het mogelijk om via live videostreaming naar een smartphone of pc alles in huis in de gaten te houden. De camera maakt gebruik van Dropcam-functionaliteit, betere videokwaliteit (1080p HD via WiFi) en verbeterd nachtzicht.

Gebruikers van de Nest Cam kunnen zich aanmelden voor een betaalde service die toegang geeft tot een videogeschiedenis, timelaps en activity zones. Er wordt samengewerkt met YouTube om de mogelijkheden te testen van het streamen naar YouTube Live. Op deze manier kan men een kijkje nemen achter de schermen van bekende YouTube-persoonlijkheden.

Nest Protect

nest-protect-blackDe tweede generatie van de Protect brengt nieuwe functionaliteiten en een nieuw ontwerp met zich mee. Zo is de nieuwe Protect 11 procent kleiner dan zijn voorganger (lees hier de review van de Nest Protect), wat moet zorgen voor een nog betere integratie met het plafond. De installatie is gemakkelijker gemaakt en de levensduur is verlengd tot 10 jaar. De Protect geeft nu ook aan of het alarm werkt en veilig is en zal voortaan eens per maand een geluidscheck uitvoeren om de werking te testen.

De Split-Spectrum Sensor zorgt ervoor dat in de rookkamer een snelle detectie plaatsvindt van snel en langzaam brandende vuren. Wanneer de Protect mensen waarschuwt voor gevaar, maar het blijkt een vals alarm, dan kan men met de Nest-app het alarm uitschakelen.

Vernieuwde app en Nest Learning Thermostat

nest-app-5.0Een software update voor de Learning Thermostat (lees hier de review) voegt nieuwe functies toe aan zowel de eerste als tweede generatie Learning Thermostat. Een van de nieuwe functies is de “Safety Temperature Alert” waarbij je een melding krijgt als het te koud in huis is waardoor leidingen kunnen bevriezen. Ook als de temperatuur weer op orde is zal de Thermostat het je laten weten. Ook is het nu mogelijk om tot 20 Learning Thermostats per huis te bedienen vanuit de Nest-app. De thermostaten werken samen om de Auto-Away functie te coordineren en zo je energieverbruik in te perken. Een koppeling met de Nest Protect zorgt ervoor dat de meldingen meteen worden weergegeven op de Nest Learning Thermostat en werken de twee apparaten samen om verspreiding van rook en vuur te voorkomen. Dit kan onder andere door de “Emergency Shuttoff” waarbij een verwarmings- of koelsysteem uitgeschakeld kan worden.

Met de update van de Nest-app naar versie 5.0 is het voor het eerst mogelijk alle producten vanuit 1 app te bedienen. Ook is het uiterlijk van de app onder handen genomen. Gebruikers kunnen de Nest-app gebruiken via iedere browser maar ook via Android en iOS apparaten (iOS 8.0+ en Android 4.0+).

Prijs en verkrijgbaarheid

De nieuwe Nest Protect is meteen verkrijgbaar via nest.com/nl voor een adviesprijs van €119 en zal vanaf volgende maand verscheept worden. De Nest Cam is vanaf juli verkrijgbaar voor een adviesprijs van €199 en de Nest Aware Videogeschiedenis kost €10/10 dagen of €30/30 dagen.

Het uitrollen van de update van de Learning Thermostat software zal alle gebruikers in de komende twee weken bereiken. De Nest-app 5.0 is per direct beschikbaar via de Google Play Store en de iOS App Store.

Related Posts