asus-GT51-gaming-desktop

ASUS toont nieuwe gamingproducten op de #CES2016

ASUS heeft op de CES nieuwe en innovatieve producten geïntroduceerd gericht op gaming zoals een desktop, moederborden, keyboard en grafisch docking station.

ASUS heeft met zijn ROG-serie (Republic of Gamers) altijd al producten gehad gericht op gaming. Op de CES heeft ASUS weer een aantal nieuwe producten geïntroduceerd die deze lijn voortzetten. Het gaat om 8 nieuwe producten in de ROG-serie en 3 los van deze serie, maar wel gericht op gaming.

Moederborden

Als eerste in lijn komen we de ROG Maximus VIII Formula tegen als nieuw moederbord. Het gaat hier om een Z170 Express chipset-gebaseerd ATX moederbord. In samenwerking met EK Water Blocks heeft ASUS dit innovatief koel-design is exclusief ontwikkeld voor dit moederbord met de naam CrossChill EK. Verder is er gebruik gemaakt van de nieuwste Intel Gigabit Ethernet gecombineerd met LANGuard voor snel en lag-vrij gamen. Het is mogelijk 5 instellingen te kiezen voor de CPU met een druk op de knop.

https://www.youtube.com/watch?v=RggE0cBs5Rs

Het ASUS 970 Pro Gaming/Aura moederbord is gebaseerd op het AMD 970+SB950 chipset. De ASUS 970 Pro is het eerste AMD 970 moederbord dat officieel gecertificeerd is door NVIDIA voor ondersteuning van SLI. Er zitten Aura RGB LED’s in waarmee de gebruiker de kleur kan aanpassen naar de stijl van de kast. Er is een onboard waterpomp aanwezig net als twee USB3.1-poorten. Het laatste moederbord is de ASUS B150I. Het gaat hier om een ITX-moederbord met Aura LED’s voor gepersonaliseerde lichteffecten die met behulp van 5 controllers aangepast kunnen worden wat betreft de frequentie en richting van het licht.

Monitoren

asus-mg28uq-monitor Binnen de ASUS MG Serie is nu ook een monitor aanwezig met 4K UHD 3840 x 2160 resolutie in zowel 28- als 24-inch-modellen. Het 28-inch-model (MG28UQ) heeft een hoge response tijd (1 ms) om ghosting en motion blur te voorkomen. De 24-inch (MG24UQ) versie heeft een IPS-panel met een grote kijkhoek. De MG Series beschikt over VESA Adaptive-Sync ondersteuning. Beide monitoren beschikken over ASUS GamePlus in-game verbeteringen.

Naast de twee nieuwe modellen binnen de MG Serie heeft ASUS ook de ROG Swift PG348Q aangekondigd. Het gaat hier om een Ultra-Wijde Quad HD (3440 x1440) scherm met hoog gedetailleerde visuele effecten en meer onscreen ruimte. Met een aspect-ratio van 21:9, 100-Hz-verversingssnelheid en ingebouwde NVIDIA G-SYNC zorgt ervoor dat lag wordt voorkomen en er geen gestotter is in de frame-rate.

Gamingdesktop

asus-GT51-gaming-desktopDe ROG GT51 – winnaar van de 2016 CES Innovatie Award in de categorie “Gaming and Virtual Reality” – wordt aangedreven door een zesde generatie Intel Core i7 processor (6700K) en komt met ondersteuning voor NVIDIA GeForce GTX TITAN X (2-wegs SLI) waardoor er games weergegeven kunnen worden op 3 4K monitoren. ROG Turbo Gear geeft de gebruiker de mogelijkheid het maximale te halen uit de overclocking mogelijkheden. Aan de voorzijde is een USB 3.1 Type-C poort aanwezig die zorgt voor hoge data transmissie snelheden.

Gaminglaptop

Op zoek naar een nieuwe laptop bedoeld voor gaming? ASUS heeft de ROG G762 en ROG GX700 aangekondigd. De ROG G752 is een krachtige laptop aangedreven door een zesde generatie Intel Core I7 (Skylake) processor en heeft een NVIDIA GeForce GTX 980M grafische kaart. In het design is gebruik gemaakt van het nieuwe ROG Armor Titanium en Plasma Copper kleurenschema en een backlit gaming keyboard met 30-key rollover. Het werkgeheuegen kan uitgebreid worden tot 64 GB.

De ROG GX700 is s’ werelds eerste watergekoelde gaminglaptop met een afneembaar – ROG-exclusive – Hydro Overclocking System koelingsmodule. Als processor is een zesde generatie Intel Mobile K-SKU processor gekozen en voor grafische kracht zorgt de NVIDIA GeForce GTX 980. Ook is de ROG GX700 de eerste 17-inch-laptop die beschikt over 4K UHD gecombineerd met NVIDIA G-SYNC voor een soepel en verbazingwekkend beeld.

Gaming accessoires

Asus-ROG-Spatha-wireless-and-wired-gaming-mouseBinnen de accessoireslijn zijn ook 3 producten geïntroduceerd. Een daarvan is de ROG XG2, dit is een grafisch docking station speciaal ontwikkeld voor ASUS laptops en compatibel met ASUS GeForce en Radeon grafische kaarten. Hiermee kan je de grafische eigenschappen van je laptop aardig opkrikken.

Ook is er een nieuw mechanisch gaming toetsenbord – ROG Claymore – aangekondigd met Cherry MX RGB switches en een afneembaar numeriek keypad met macro functies. De toetsen zijn backlit en zijn te personaliseren dankzij RGB verlichting en N-key Rollover technologie.

Als laatste gamingaccessoire hebben we de ROG Spatha, een 8200 DPI lasermuis speciaal gemaakt voor glorie in MMO games. De behuizing is van aluminium en bevat 12 programmeerbare knoppen waarvan er 6 ergonomisch geplaatst voor gebruik met de duim. Je kan er voor kiezen om hem als muis met of zonder draad te gebruiken en de RGB-LED-effecten zijn aan te passen over 3 verschillende zones.

Prijzen en verkrijgbaarheid

De verkrijgbaarheid en prijzen van de geïntroduceerde producten zijn op dit moment helaas nog niet bekend.

Related Posts
RX1RII
Lees meer

Sony introduceert RX1RII compactcamera

Sony breidt zijn assortiment van Cyber-shot RX compactcamera’s uit met de full-frame DSC-RX1RII en primeurt met een optisch variabele low-pass-filter.