Wacom-Bamboo-Smart-Pen-Open

Wacom introduceert Bamboo Smart on #CES2016

Op de CES heeft Wacom de nieuwe Bamboo Smart pennen aangekondigd voor zowel Windows als Android gebruikers.

Vanuit een historie van digitale-pen-innovatie presenteert Wacom de Bamboo Smart voor Windows en Android apparaten. Deze digitale pen moet het maken van digitale notities naar een breder publiek van laptop- en tabletgebruikers brengen.

Wacom Bamboo Smart

Wacom Bamboo Smart PenDe twee versies verschillen niet alleen wat betreft platform, maar ook qua mogelijkheden. De Bamboo Smart (AES) heeft twee programmeerbare knoppen aan de zijkant waarmee gemakkelijk acties zoals rechtermuisklik of dubbelklik te gebruiken zijn. Deze versie is compatibel met een selectie van Windows 2-in-1 apparaten: de Dell Venue 10 (5000 Series), Dell Venue Pro 10 (5000 Series), HP Elite x2 1012 G1, Lenovo ThinkPad P40 Yoga en de Toshiba dynaPad N72. Er is een AAAA (quad-A) batterij nodig om de pen van stroom te voorzien, hiermee moet de pen het een jaar kunnen uithouden. AES staat voor Active Electro-Static technologie waarvan de Windowsversie gebruik maakt.

De versie voor een selectie van Samsung-apparaten maakt gebruik van Electro-Magnetic Resonance technologie. De producten waarmee die compatibel is, zijn de Galaxy Note 3, Note Edge, Note 4, Note 5, Galaxy Tab 8.0 met S-Pen en Galaxy Tab 9.7 met S-Pen. Deze versie hoeft niet te worden gekoppeld en heeft ook geen batterij nodig.

Prijs en verkrijgbaarheid

De Windowsversie van de Bamboo Smart zal vanaf februari 2016 beschikbaar zijn en de Bamboo Smart voor geselecteerde Samsung-apparaten is direct beschikbaar via de Wacom eStore of online retailers zoals Amazon. Beide versies zijn beschikbaar voor een adviesprijs van € 39,90.

Related Posts
Lees meer

Sony vernieuwt draadloze multi-room aanbod

Sony heeft het aanbod van multi-room apparaten compleet vernieuwd. Nieuwe draadloze luidsprekers, sound bars, TV base-luidsprekers, AV-receivers en micro hifi-systemen moeten zorgen voor hoge kwaliteit audio altijd en overal.