CES-update: Samsung introduceert Notebook Ativ 9 2014 1

CES-update: Samsung introduceert Notebook Ativ 9 2014

Op de CES in Las Vegas kan de grootste fabrikant van consumentenelektronica natuurlijk niet ontbreken. En dat Samsung daar aan de lopende band nieuwe producten introduceert is ook weinig verrassend. Dat is deze krachtige notebook echter wel.

Designtopper en krachtpatser

Met een Intel Core i5 of i7 processor, 8 GB werkgeheugen en een HD-graphics 4400 chip – eveneens van Intel – zit het met de prestaties wel goed. Bovendien is er keuze uit SSD-opslag tot maximaal 1 GB groot. Het full HD (1920×1080 pixels) beeldscherm van iets meer dan 15 inch en de strak metalen body zorgen er voor dat het ook allemaal lekker smoelt. Vanzelfsprekend heeft deze notebook een HDMI-aansluiting, een paar snelle USB3-poorten en een SD-kaartlezer. Besturing wordt geregeld door Windows 8.1

Verder het vermelden waard is dat de laptop is voorzien van een DAC-audiochip van Wolf (fabrikant van High end audio toepassingen). Dit moet samen met de goede software en input van kwalitatieve content zorgen voor extreem goed geluid.

Samsung Ativ 9 2014

Verrassende notebook maar ook weer niet

Verrassend omdat in deze tijd de tablet-computers razend populair zijn en nog steeds stijgende verkopen laten zien. En dus verwacht je misschien niet veel nieuwe notebooks op CES 2014. Aan de andere kant is een tablet niet geschikt voor zwaardere taken zoals veel typen of foto- en videobewerking. In dat licht gezien is het niet zo gek om een krachtige laptop te introduceren die alles kan waarvoor 10 jaar geleden een krachtige desktop nodig was. Daarbij heeft deze laptop een accu die volgens Samsung wel 14 uur mee gaat en weegt hij slechts 1.85 kg. Dat maakt hem bijna net zo draagbaar als een tablet.

Prijzen en beschikbaarheid

De Samsung Ativ 9 2014 zal wereldwijd beschikbaar komen en is in Nederland verkrijgbaar vanaf begin maart. Adviesprijzen liggen rond de €1649,-. Die toch wel stevige prijs is vooral te verklaren door de DAC-audiochip en de Solid State Drive opslag die naar behoefte kan worden aangepast.

Samsung Ative 9 2014 -2

 

Related Posts