Een BHV app die je direct inzicht geeft in de aanwezigheid van alle oproepbare BHV medewerkers 1

Een BHV app die je direct inzicht geeft in de aanwezigheid van alle oproepbare BHV medewerkers

Een goed georganiseerde BHV-organisatie is van groot belang voor bedrijven om een veilige werkomgeving te waarborgen en snel te kunnen handelen bij noodsituaties. Het hebben van goed opgeleide bedrijfshulpverleners (BHV’ers) is daarbij cruciaal. Gelukkig kan een BHV app, zoals die ontwikkeld is door Safeguard, een waardevolle tool zijn om de BHV-organisatie efficiënt te beheren en coördineren.

Een BHV app  biedt diverse handige functies die bedrijven kunnen helpen bij het beheer van hun BHV-organisatie. Een van de belangrijkste functies is het verkrijgen van een overzicht van alle geregistreerde BHV’ers binnen het bedrijf en hun actuele aanwezigheid. Dankzij geofencing-technologie kan de app automatisch registreren wanneer een BHV’er een bepaalde locatie betreedt of verlaat. Dit stelt bedrijven in staat om snel en efficiënt BHV’ers op te roepen wanneer dat nodig is.

Het belang van BHV kan niet genoeg benadrukt worden. BHV’ers zijn getraind om adequaat te handelen in noodsituaties en zijn verantwoordelijk voor taken zoals het evacueren van mensen bij brand, het verlenen van eerste hulp bij ongevallen en het beperken van de gevolgen van ongevallen. Het is daarom essentieel dat bedrijven ervoor zorgen dat hun BHV’ers goed zijn opgeleid en over de juiste uitrusting beschikken om hun taken naar behoren uit te voeren.

Voorheen werden vaak piepers gebruikt om BHV’ers op te roepen, maar deze methode had zo zijn beperkingen en kon soms fout gaan. Gelukkig bieden BHV apps tegenwoordig moderne en betrouwbare oplossingen. De app kan eenvoudig geïnstalleerd worden op de smartphones van de BHV’ers en geeft op elk moment een duidelijk overzicht van de aanwezige BHV’ers. In geval van een noodsituatie kan er via de app een melding verstuurd worden naar de BHV’ers, waarbij de locatie, de benodigde hulp en een beschrijving van de situatie kunnen worden doorgegeven. BHV’ers kunnen vervolgens direct reageren op de melding en aangeven of ze beschikbaar zijn om te helpen.

Een ander voordeel van de BHV apps is dat het zorgt voor een overzichtelijke rapportage van de bezetting per week met betrekking tot BHV-gecertificeerde werknemers. Dit stelt bedrijven in staat om in één oogopslag te zien welke BHV’ers beschikbaar zijn wanneer dat nodig is. Op deze manier hebben bedrijven altijd een adequaat beeld van de aanwezigheid van BHV’ers en kunnen ze snel en doeltreffend handelen in geval van een noodsituatie. Kortom, een BHV app biedt bedrijven direct inzicht in de aanwezigheid van alle oproepbare medewerkers in een noodsituatie.

Related Posts