Honor lanceert de Honor 6+, een high-end smartphone. 1

Honor lanceert de Honor 6+, een high-end smartphone.

De merknaam Honor betekent eer. Onder die naam brengt Huawei een aantal nieuwe smartphones, waaronder de Honor 6+ die, gezien de specificaties, de concurrentie aan moet gaan met de topmodellen van andere merken. Helaas is de prijs nog onbekend, maar gezien de reputatie van de Chinese fabrikant zal dit toestel ongetwijfeld met de eer gaan strijken op het gebied van prijs-kwaliteitverhouding.

Specificaties

Kloppend hart is de Kirin 925 chipset die over 8 kernen beschikt. De snelheid van de processor die daarmee wordt gehaald is 1.8 GHz. Verder: 3Gb werkgeheugen en 32 GB aan interne opslagruimte, die is uit te breiden met een micro SD-kaart. De accu heeft een enorme capaciteit van 3600mAh, waardoor die bij gemiddeld gebruik 2 dagen mee moet gaan, aldus de fabrikant. Verder het vermelden waard is de mogelijkheid om 2 simkaarten tegelijk in het toestel te plaatsen.

Het scherm meet 5,5 inch en is een full HD LCD-scherm. Cijfers: Contrast ratio is 1500:1 en de kleurverzadiging bedraagt 85%, dat is zeer goed te noemen.

De camera

De camera’s op dit toestel zijn opmerkelijk te noemen. Aan de achterkant bevinden zich namelijk twee camera’s van 8 megapixel, die samen Eagle eye worden genoemd door de fabrikant. Daarmee maak je dankzij de speciale techniek 13-megapixelfoto’s en die worden geschoten met een autofocus die zeer snel is. De camera’s aan de achterzijde beschikken over een diafragma van f0.95, dat is dus behoorlijk lichtsterk, iets waar ik als hobbyfotograaf best blij van word. Aan de voorzijde beschikt de Honor 6+ over een 8 megapixel camera. 

Samsung- en iPhonekiller?

Als het om prijs gaat waarschijnlijk wel, en ook de specificaties kunnen zonder meer de term ‘topmodel’ aan. Waarschijnlijk is er een aanzienlijke markt voor dit toestel, waarbij ik het overigens zeer opmerkelijk vind dat Honor 6+ ‘slechts’ op Android 4.4 zal draaien. Onduidelijk is of er een update naar Android 5 beschikbaar komt. Dit zou geïnteresseerde kopers wel eens kunnen afschrikken.

De Honor 6+ is beschikbaar in het tweede kwartaal van dit jaar.

Related Posts