Het beste GPS horloge kind van 2024 1

Het beste GPS horloge kind van 2024

De grootste angst van de meeste ouders is dat hun kind iets ergs overkomt. Gelukkig zijn er tegenwoordig kinder smartwatches met gps-tracker verkrijgbaar, zodat je jouw kind nooit uit het oog hoeft te verliezen. Figuurlijk dan, want de smartwatch houdt een oogje in het zeil. Zo kunnen ze met een gerust hart buitenspelen.

We helpen je met de beste smartwatch voor je kind. Want zeg nou zelf, het is een fijn idee als je in noodsituaties van je kinderen weet wat hun gps locatie is. Zeker bij jonge kinderen.

De beste smartwatches hebben een activity tracker, ingebouwde camera, simkaart en een belfunctie ingebouwd. Horloge, telefoon en gps tracker in één dus!

Onze keuze – One2Track Connect Up

Onze keuze is de One2track Connect Up. Dit horloge is nét wat kleiner dan de Connect Neo van One2track waardoor deze smartwatch beter geschikt is voor jongere kinderen.

Wat doet een GPS smartwatch voor kinderen?

Om constant op de hoogte te kunnen blijven waar je kind is kan een gps-horloge een geweldige uitvinding zijn. In dit artikel zullen we je alle mogelijke functies uitleggen en de top drie gps-horloges voor kinderen van dit moment bespreken.

Waarom een GPS-horloge voor je kind?

Met een kinder-gps-horloge kun je voortdurend de locatie bepalen waar je kind zich bevindt. Je kunt daardoor met een gerust hart het drukke leven van veel ouders tackelen. Het is misschien niet de meest nostalgische optie om een , maar het is volstrekt normaal om te willen weten waar je kinderen in 2021 uithangen. Als ouder weet je immers niet wat je kind doet en vaak nog belangrijker, met wie ze dat doen.

Veilig buiten spelen dankzij gps tracker

In vergelijking met smartphones zijn horloges voor kinderen beter geschikt door hun veiligheidsvoorzieningen. En dan met name voor kinderen tussen ongeveer 5 en 11 jaar die niet zomaar mogen internetten zonder toezicht van de ouders en misschien nog te jong zijn voor een smartphone. Daarnaast zijn gps-horloges veel minder duur dan smartphones.

Met een gps-horloge kun je een contactenlijst instellen van mensen waar je kind contact mee mag opnemen (en die ook contact mogen opnemen met je kind). Daarnaast kun jij als ouder internettoegang en apps blokkeren.

Waar het om gaat is dat dit soort gadgets kinderen meer vrijheid geven, maar hen tegelijkertijd beschermen en de ouders wat meer gemoedsrust geven.

Zocht je echter een sporthorloge zoals een Fitbit om de gezondheid van je kids te volgen dan ben je beter af met een echte kindersmartwatch. De horloges die we hier behandelen zijn geschikt voor een iets jonger kind, voorzien van gps tracker, camera en indien gewenst van een sim kaart. In feite heb je daarmee een smartwatch voor kinderen omschreven, maar wij zien een gps horloge voor kinderen als een soort instap-gadget die de ouder rust geeft. Met een smartwatch heb je vaak teveel functies waar je jouw kind of kinderen liever nog niet aan blootstelt.

Hoe werkt het GPS horloge kind

Heel simpel. Om een gps-horloge te kunnen gebruiken, download je op jouw smartphone een app voor ouderlijk toezicht (bijvoorbeeld Find My Kids) uit de App Store of Android Play Store en connect je deze met het horloge van je kind.

Met sommige apps kun je zelfs geografische grenzen instellen (geofencing) zodat je kind een melding krijgt wanneer het die grenzen overschrijdt. Deze functie zorgt ervoor dat je kind met zachte hand in de buurt van zijn of haar ouders blijft, allemaal dankzij een eenvoudige tracker om de pols.

GPS-tracking van het GPS-horloge

Zo’n veilige zone gebied instellen is vaak erg eenvoudig. De gps-tracking van het gps horloge instellen kan vaak op afstand als deze is voorzien van een sim kaart. Het horloge hoeft daarvoor dus niet gelijk met een kabel aangesloten te worden. Voor de communicatie smartwatch zorgt het ingebouwde simkaart slot, meestal in combinatie met gratis simkaart en een (voordelig) maandelijks abonnement.

Een kinder smartwatch is zeker niet alleen voor jongere kinderen. Een gps horloge heeft ook voor oudere kinderen die zich wat veiliger voelen op straat praktische voordelen. Je kunt bijvoorbeeld de afgelegde route bekijken dankzij de ingebouwde gps. Komt je bij het einde van de veilige zone? Het horloge trilt simpelweg.

Kinderen? Check!

Kinderen laat je op deze manier gezonde gewoonten aanleren. Een smartwatch kinderen zorgt dus voor veiliger buitenspelen. Waar ze soms moeilijkheden hebben met het in de gaten houden van de klok en regelmatig de tijd aflezen is dat met de beste horloges helemaal geen issue meer.

Aan je kinderen biedt je vooral een leuke gadget met uitdagende spelletjes en ingebouwde camera’s. Een smartwatch voor kinderen zorgt dankzij het ruime gps assortiment en sim kaart voor ouders voor erg veel rust.

GPS Functie

Van alle functies is dit de belangrijkste. Weten waar je kind uithangt is natuurlijk de basisfunctie van een kinderhorloge met gps tracker.

Nauwkeurigheid GPS tracker

Hoe nauwkeurig is het horloge?

  • Wifi is nauwkeurig tussen 5-50 meter
  • GPS is nauwkeurig tussen 5-30 meter
  • LBS (location-based service) is nauwkeurig tussen 50 m-1 km, afhankelijk van de aanwezigheid van een toren of baken. Het gaat hierbij om softwarediensten die geografische gegevens en informatie gebruiken om mensen bepaalde diensten aan te bieden.

Bellen met GPS horloge kind

Met sommige gps-trackers kun je in twee richtingen bellen (zelf bellen en gebeld worden). Hiervoor is vaak wel een simkaart nodig en een abonnement. Vraag jezelf dus af of je deze belfunctie belangrijk vindt of niet. Druk je op de SOS-knop van de smartwatch dan kan er met een simkaart direct een nauwkeurige melding naar je telefoon worden gestuurd. Je weet dan gelijk waar je kids hulp nodig hebben.

Scherm

Bij een scherm moet je letten op de bediening. Heeft het toetsen, een touchscreen, of een combinatie van beide?

Een touchscreen werkt vaak wat gemakkelijker dan toetsen. Echter zullen gps-horloges met touchscreen wel wat duurder zijn.

Waterdicht én volledig stofdicht – IP67 of IP68

Vind jij het belangrijk dat het horloge waterbestendig is? Zoek dan een horloge met een IP-klasse van minimaal IP67. Het eerste getal na de IP gaat over de mate van bescherming tegen bijvoorbeeld stof, zand of voorwerpen waarbij 6 de hoogst haalbare rating is. Het tweede getal gaat over het beschermingsniveau van de behuizing tegen diverse vormen van vocht, of de smartwatch waterbestendig is dus. Een rating van 6 betekent waterbestendig, 7 is dompeldicht (dat betekent 30 minuten 1 meter onder water) en 8 is écht waterdicht. Spatwaterdicht is voor kids echt te weinig, de beste smartwatches hebben minimaal dompeldicht.

Batterij

Een goede batterijcapaciteit is ook niet onbelangrijk. Tussen de 400 mAh en 500 mAh is redelijk, hoger is beter. Over het algemeen moet een kinderhorloge met gps tracker elke één tot drie dagen worden opgeladen.

Apps installeren

Wil je dat je kind spelletjes kan spelen op het horloge, of is dat niet zo belangrijk? Op zo’n klein scherm lijkt het misschien niet uiterst interessant, maar een gps kinderhorloge is natuurlijk wél een toffe gadget die zelfs het kind in ons aanwakkert. Een stappenteller is vaak al geïnstalleerd, maar de meeste kids weten al snel hoe er nog meer apps te vinden zijn.

SOS functie

Dit is misschien wel een van de belangrijkste functies als het gaat om de veiligheid van kinderen. Op het moment dat je kind zich in een gevaarlijke situatie bevindt, kan het op de SOS-knop drukken om een noodsignaal naar jouw telefoon te sturen. Drie of meer voorgeprogrammeerde telefoonlijnen zullen blijven rinkelen totdat iemand de oproep beantwoordt. Wat ons betreft is SOS een onmisbare functie.

Camera

Een camera is meestal wel boeiend en is natuurlijk vooral bedoeld voor amusement. Wellicht ook een functie die ervoor zorgt dat de combinatie horloge-kind wat makkelijker te maken is. Je hebt niets aan de beste gps trackers wanneer je kind vergeet de smartwatch om de pols te doen!

Activity Tracker

Stappen bijhouden is met een gps horloge kind een fluitje van een cent. De beste smartwatch doet het allemaal. Je krijgt zelfs virtuele munten en als je bepaalde doelen haalt virtuele badges van het horloge en de bijbehorende app. De meeste smartwatches hebben wel een stappenteller aan boord die werkt met gps.

De beste gps-horloges van [y]

Nu je weet waar je op moet letten bij de aanschaf van een gps-horloge voor je kind, ben je vast ook benieuwd naar de opties. 

Vandaag de dag kun je kiezen uit verschillende merken en modellen.

Hieronder de top drie van het moment:

  1. One2track Connect Go
  2. Qlokkie GPS horloge
  3. BRUVZ Smartwatch Kinderen
  4. Loayz Kinder Smartwatch
  5. KUUS. W1 smartwatch voor kinderen

One2track Connect Go

Een kinder smartwatch van een Nederlands merk, het bestaat echt! De One2track Connect Go is het meest populaire model van One2track en wij snappen wel waarom. Een Nederlandse interface, met aandacht voor de privacy van je kind én waarbij de support op een eenzaam hoog niveau staat.

Natuurlijk heeft de One2track Connect Go alle bekende functies aan boord. Een prepaid sim, telefoonboek, chat, stappenteller en een scherpe touchscreen, alles zit er op en aan.

Qlokkie GPS horloge

Waterdicht met IP67, geofencing (electronic fence noemt Qlokkie het), SOS-functie, meegeleverde simkaart en 4G ontvangst, Qlokkie heeft goed gekeken wat een smartwatch voor kinderen nodig heeft.

Contact opnemen? Dat kan met videobellen, spraakberichten of tekstberichten. De meegeleverde sim-kaart is er een van het prepaid-type dus je zit niet vast aan maandelijkse kosten.

BRUVZ Smartwatch kinderen

Deze gps-watch heeft een IP-certificering van IP67 en is daarmee volledig stofdicht en dompeldicht. Het is voorzien van een touchscreen en het bandje is gemaakt van ABS – siliconenrubber. Op de watch kun je apps installeren, berichtjes versturen en meldingen ontvangen. Het heeft een volledige belfunctie (met HD videobellen) en is ook voorzien van spraakbesturing. Het werkt op een 4G-netwerk en maakt gebruik van afstandsmeting (gps).

Er zit ook een hardloopfunctie op en de batterijduur tijdens gebruik is 48 uur (met een capaciteit van 680 mAh). Het is voorzien van een oudercontrole functie en je krijgt er een simkaart en screenprotector bij.

Loayz Kinder Smartwatch

Dit horloge is stofbeschermend en plensdicht (IP54), echter niet geschikt voor onder water. Het horloge heeft een touchscreen en het bandje is gemaakt van rubber-siliconenrubber. Met het horloge kan de afstand worden gemeten (gps), kun je berichten versturen en worden je stappen geteld. Het is voorzien van een oudercontrole functie, je kunt ermee bellen en gebruik maken van wifi. De batterij gaat 72 uur lang mee – met een capaciteit van 500 mAh – en het horloge wordt geleverd met simkaart.

KUUS. W1 smartwatch voor kinderen

Dit horloge is stofbeschermend en plensdicht, net zoals de Loayz. Dat betekent dat ook dit horloge niet geschikt is voor onder water. Het is voorzien van een touchscreen en afstandsmeting (gps) en het bandje is gemaakt van rubber. Met dit horloge kun je berichten versturen, notificaties ontvangen en is het voorzien van een volledige belfunctie. De activiteiten die het horloge bevat, zijn outdoor, skiën, snowboarden en wintersport. Je kunt het horloge 20 uur lang gebruiken zonder het te hoeven opladen. De batterijcapaciteit betreft 400 mAh, het horloge is voorzien van oudercontrole en wordt geleverd met fysieke simkaart.

1 comment

Comments are closed.

Related Posts
3D ~ Intogadgets.nl
Lees meer

3D-printen: doe-het-zelf (deel 3 van 3)

In deel 3 van 3D-printen, doe het zelf: sieraden, meubels, protheses en wat al niet meer. De mogelijkheden voor 3D-printen zijn eindeloos. Wat zou jij printen als je een 3D-printer had?