CES: Even wat audio > AfterShokz doet het heel anders 1

CES: Even wat audio > AfterShokz doet het heel anders

Rob bezocht op zijn laatste dagje CES nog even wat bedrijven die zich vooral bezighouden met audio. Dat leverde weer leuke video’s op! Kijk je mee?

Op mijn laatste dag op de CES bezocht ik wat bedrijven die zich voornamelijk bezighouden met audio en legde weer wat beeld vast om je snel een overzicht te geven van wat ik tegenkwam.

Je kunt op de CES bijna ‘de duvel en zijn oude moer’ vinden op het gebied van gadgets en elektronica. Een interessante gadget is de koptelefoon van AfterShokz. Nu zal je zeggen … NIET WEER EEN HEADPHONE … maar dit is een heel ander type. Hun koptelefoons zijn namelijk niet in-ear, niet over-ear maar meer ‘naast-ear’. Aftershokz gebruikt de z.g. bone conductivity technologie die het geluid naar je toe brengt. Je oren zijn dus vrij en je kunt ook oplettender zijn voor het omgevingsgeluid wat natuurlijk goed is bij buiten sporten.

Fossil was ook op CES maar helaas was er geen PR-medewerker aanwezig.  Nou dan doen we het zelf maar 🙂

Naast Aftershokz kwam ik ook OSSIC tegen, een bedrijf wat 3D-geluid maakt. Het bijzondere is dat ze in staat zijn om precies zoals jij het geluid in het echt hoort (en dus ook lokaliseert) met een koptelefoon na te bootsen. Je kan dan bijvoorbeeld een spel hebben waarbij je van achteren iets of iemand hoort aankomen. Een heel gave technologie die hopelijk snel beschikbaar komt in games voor een nog betere gameplay.

Related Posts