Acer Aspire Z3-700

Acer showt nieuwe laptops met Windows 10

Onlangs showde Acer samen met Microsoft een tweetal nieuwe laptops in Taipei. Alle toestellen zijn voorzien van Windows 10 en diens nieuwe functies.

Onlangs showde Acer samen met Microsoft een tweetal nieuwe laptops in Taipei (Taiwan). Alle toestellen zijn voorzien van Windows 10 en diens nieuwe functies, zoals spraakdienst Cortana, Continuum voor de PC-ervaring vanaf de smartphone en internetbrowser Edge.

Geoptimaliseerd voor Windows 10

Acer komt met twee nieuwe toestellen die voorzien zijn van Windows 10, namelijk de Aspire R 14 (R5-431T/471T) convertible notebook en de Z3-700 draagbare all-in-one pc. Beide producten zijn voorzien van dual-digital microfoons, Acer Purified. Voice en enhanced digital signal processing (DSP) die achtergrondgeluiden dempen en de spraaknauwkeurigheid verbeteren, waardoor het werken met Cortana, Microsoft’s persoonlijke assistent, soepel verloopt.

Voor de audio- en beeldervaring maken de Aspire R 14 en Aspire Z3-700 gebruik van Acer TrueHarmony Plus technologie met Dolby Audio. Beide toestellen worden ook geleverd met Acer’s eigen BluelightShield-technologie. Het beeldscherm kent vier modi om vermoeidheid van de ogen door het blauwe licht van het scherm te verminderen.

Tijdens de demonstratie was er eveneens ruimte voor de Liquid Jade Primo smartphone, met wie Acer de primeur had op IFA2015 als eerste telefoon met een demo van Windows 10 Continuum for Phones. De 5,5-inch smartphone met Windows 10 Mobile krijgt met Continuum een volwaardige pc-ervaring als het toestel verbonden wordt met een secundair scherm.

Acer Aspire R 14: flexibiliteit is het toverwoord

Acer Aspire 14De getoonde Aspire R 14 kun je in vier verschillende standen zetten. Met hulp van Continuum optimaliseert Windows 10 de gebruikservaring, afhankelijk van de activiteit en de stand van het apparaat. In de Laptop-modus kunnen de liefhebbers van het keyboard hun type-ei kwijt. Door het toetsenbord aan de achterkant te verbergen of het apparaat 180 graden plat neer te leggen, kunnen gebruikers wisselen naar de Display-modus; ideaal voor samenwerking, delen en entertainment. De Tent-modus geeft gebruikers de mogelijkheid de laptop te gebruiken in kleine ruimtes, en een magneet zorgt dat het toestel zonder kieren tot een volwaardige tablet geconverteerd kan worden.

De Aspire R 14 is 18,5 mm dik en weegt 1,9 kg. Hij draait op 6th Gen Intel Core processoren, heeft een systeemgeheugen van tot 8GB DDR3L en SSD opslagruimte. Voor snellere verbindingssnelheden is de Aspire R 14 voorzien van MU-MIMO draadloze technologie, waarmee hij tot wel drie keer sneller kan downloaden dan andere 802.11ac-producten, vooral op drukke netwerken.

Acer Aspire Z3-700: all-in-one pc

Acer Aspire Z3-700De Aspire Z3-700 is een all-in-one pc en heeft een ingebouwde batterij. Deze gaat zo’n 5 uur mee. De 17,3-inch Aspire Z3-700 heeft een chassis van 15,6 mm dik en weegt 2 kilo. Twee standen maken dat de pc kan staan, of plat kan liggen als een oversized tablet.

De Aspire Z3-700 heeft Intel Pentium of Celeron processoren, tot 8GB aan DDR3L systeemgeheugen en SSD of HDD opslagmogelijkheden. Hiermee biedt hij ruim voldoende performance voor infotainmenttaken. De pc heeft een full-HD (1920 x 1080) 10-point capacitief multi-touchscherm, dat ook input van een stylus ondersteunt voor een nog nauwkeurigere bediening van het beeldscherm.

Prijzen en beschikbaarheid

De Acer Aspire R 14 is vanaf eind oktober in Nederland verkrijgbaar met een adviesprijs van € 799. De Acer Aspire Z3-700 is aan het eind van dit jaar in Nederland verkrijgbaar met een adviesprijs van € 699.

De Acer Aspire R 14 is o.a. verkrijgbaar bij bol.com.

Related Posts
Lees meer

Panasonic in de achtervolging op Sonos?!

"Panasonic kondigt de ALL-serie aan, een nieuw Europees assortiment luidsprekersystemen voor meerdere ruimten." Muziek naar meerdere ruimten via verschillende boxen en een zogenoemde netwerkaudioconnector, lijkt dat niet erg op de Sonos formule die we menigmaal hebben besproken hier op Intogadgets.nl? Ja dat denk ik wel! Maar toch zijn deze speakers het vernoemen waard.