James Bond Spectre

5 gadgets die elke James Bond moet hebben

Wist je dat de gadgets van Q tegenwoordig binnen handbereik zijn? intogadgets.nl zocht 5 gadgets uit die elke zichzelf respecterende James Bond moet hebben.

Spectre, de nieuwste James Bond film, draait volop in de Nederlandse bioscopen. Wist je dat de gadgets van Q tegenwoordig binnen handbereik zijn? intogadgets.nl zocht vijf gadgets uit die elke zichzelf respecterende James Bond moet hebben.

1. Een smartwatch

We zijn al een heel eind verder dan de Seiko 0674 5009 met tickertape uit The Spy Who Loved Me (1977). Er zijn inmiddels legio smartwatches op de markt (zoals de door ons gereviewde Moto360). Apple kondigde op zijn event onlangs aan dat ze hun smartwatch-technologie verder verbeteren; James Bond kan ook niet zonder deze gadget.

moto-360-collectie-1

2. Voice-recorder pen

De pennen van James Bond hebben meestal iets venijnigs. De Parker Jotter uit Goldeneye bijvoorbeeld was een granaat. Drie klikjes met de pen en je moest wegwezen. Andere handige pennen zijn pennen die je ‘spypen’ noemt. Een pen waarmee je stemmen op kunt nemen bijvoorbeeld, of iets kunt overtekenen en direct naar je eigen Q verzenden.

3. Spyglass

Een bril die modieus is, maar ondertussen alles opneemt. Natúúrlijk heb je zo’n gadget nodig! De Google Glass luidde het tijdperk van de brillen in, al was die nog niet bijster modieus te noemen. Het is wellicht nog even wachten op de eerste betaalbare Ray-Ban met een piepklein HD-cameraatje erin, maar alternatieven zijn er nu al genoeg te vinden.

4. Multifunctionele jas

Dit had James Bond nog niet eerder: een hippe jas die van alles kan. Je hebt verschillende. Het ultieme vest voor onderweg, met allerhande verbazingwekkende vakjes die het blote oog niet ziet. Of de PowearIN (Kickstarterproject), waarmee je met een knop voor je eigen licht kunt zorgen, je mobiel kunt besturen en waar dieven met geen mogelijkheid je portemonnee kunnen stelen.

5. Zaklamp op lichaamstemperatuur

James komt in zijn films vooral veel in benarde posities terecht, maar ook in donkere. Hoe handig is het dan om een zaklamp te hebben die heel klein is, maar het altijd doet? Kickstarter kent het lampje Lumen, een project dat massaal ‘gebackt’ is (maar liefst 1900%+ over het doelbedrag heen). Het koddige superkleine ding werkt op je lichaamswarmte. Hij doet het dus altijd!

Bol.com is ook op de spionnentoer, die kent leuke alternatieven voor bovengenoemde Bond-gadgets.

Related Posts